Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αιρετική θύελλα...

Και το Πατριαρχείο Μόσχας στη Διεθνή Διαθρησκειακή Διάσκεψη στο Σαράγιεβο.


Από το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ανακοινώθηκε ότι η Διεθνής Διάσκεψη «Προσευχή για την ειρήνη», η οποία φέτος έχει τίτλο «Το μέλλον μας είναι να ζούμε μαζί» άρχισε στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 στην πρωτεύουσα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης Σαράγιεβο.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από τη Ρωμαιοκαθολική κοινότητα Αγίου Αιγιδίου με συμμετοχή της Ορθοδόξου Εκκλησία της Σερβίας, της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής Βρεμπόσνυ- Σαράγιεβο, των ισλαμικών και ιουδαϊκών κοινοτήτων της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης.

Στην τελετή έναρξης τους προσκεκλημένους προσφώνησαν ο Πρόεδρος Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίκοπος Βρεμπόσνυ- Σαράγιεβο Καρδινάλιος Βίνκο Πούλιτς, ο Αρχιμουφτής της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης Μουσταφά Τσέριτς και ο Πρόεδρος της Ιουδαϊκής κοινότητας Βοσνίας- Ερζεγοβίνης Ιακώβ Φίντσι.

Ο κύριος ομιλητής ήταν ο ιδρυτής της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, υπουργός διεθνής συνεργασίας και ένταξης της Ιταλίας καθηγητής Ανδρέα Ρικκάρντι.

Η τελετή έκλεισε με τις ομιλίες του Προέδρου του Ευροπαϊκού Συμβουλίου Γερμανού Βαν Ρομπαϊ, του Πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι και του Πρωθυπουργού της Ακτής Ελεφαντοστού Ζάννο Αοούσσου-Κουάντιο.

Στη Διάσκεψη επίσης συμμετέχουν οι κορυφαίοι θρησκευτικοί ηγέτες, κρατικοί και κοινωνικοί παράγοντες. Με την ευλογία του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου στις εργασίες του Φόρουμ λαμβάνει μέρος η αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Αικατερινμπούργκ και Βερχοτούργιε Κύριλλο.

Η Διάσκεψη θα συνεχίσει τις εργασίες της στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των θεματικών στρογγυλών τραπεζιών όπου θα ασχοληθεί με θέματα προστασίας ειρήνης, αρωγής φτωχών, διαχριστιανικού και διαθρησκειακού διαλόγου.

Στα πλαίσια της Διάσκεψης στη συνεδρία του στρογγυλού τραπεζιού με θέμα «Αγάπη προς τους φτωχούς ως προσανατολισμός για τον οικουμενισμό» στις 10 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η Διάσκεψη θα κλείσει το απόγευμα στις 11 Σεπτεμβρίου με την ειρηνική πορεία στους δρόμους του Σαράγιεβο προς την κεντρική πλατεία της πόλεως όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή λήξεως με την υπογραφή της εκκλήσεως για την προστασία της ειρήνης 2012.
 
Πηγή: Ακτίνες 
 
(Σχόλιο Εγκολπίου: Παπικοί, ψευτορθόδοξοι από Κύπρο, Ρωσσία, Σερβία, μουσουλμάνοι και εβραίοι, σε κοινή πορεία, προσευχή και στήριξη της παγκοσμιοποίησης, με διάφορες αφορμές... Φτώχεια, ειρήνη, πολιτισμός... Οι μουσουλμάνοι, εβραίοι, παπικοί και οι ψευτορθόδοξοι τί κοινή πίστη πρεσβεύουν ώστε να συμπροσεύχονται όλοι μαζί; Οι εβραίοι ακόμα αναμένουν τον μεσσία τους και θεωρούν τον Ιησού Χριστό λαοπλάνο, οι μουσουλμάνοι βλασφημούν εξίσου με τους εβραίους Τον Χριστό μας ονομάζοντας τον απλό άνθρωπο, οι παπικοί αντικατέστησαν Τον Χριστό με τον αλάθητο Πάπα, και οι ψευτορθόδοξοι έχουν προδώσει στην πράξη την πίστη τους με τα κοινά ανακοινωθέντα και τις συμπροσευχές... Και άλλο ένα ερώτημα, γιατί να διώκωνται οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Ελλάδος επειδή δε αναγνωρίζουν αυτά τα συνέδρια ως εκ Θεού;;; Ο σατανάς χαίρεται με την προδοσία της χριστιανικής πίστεως, ασχέτως της βιτρίνας... )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες