Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μουσουλμάνος κληρικός σκίζει την Αγία Γραφή...

Αίγυπτος: Μουσουλμάνος κληρικός σκίζει και καίει την Αγία Γραφή μπροστά στα αλαλάζοντα πλήθη.


"Την επόμενη φορά θα ουρήσω πάνω της", είπε εν μέσω επευφημιών ο κληρικός…

(AINA) - Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την βλάσφημη ταινία, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία στο Κάιρο στις 11 Σεπτεμβρίου, ένας μουσουλμάνος κληρικός με το όνομα Αμπού Ισλάμ έσκισε και έκαψε την Αγία Γραφή μπροστά σε χιλιάδες μουσουλμάνους. Η ενέργειά του έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και αντιχριστιανικές επευφημίες από τους διαδηλωτές. Πριν αφήσει τη διαδήλωση και πάρει στο αυτοκίνητό του, είπε τα πλήθη "την επόμενη φορά θα ουρήσω πάνω της."

Δείτε το βίντεο:

Το παραπάνω βίντεο δείχνει το σχίσιμο της Αγίας Γραφής από τον μουσουλμάνο κληρικό. Το βίντεο λέει:

0.02 "το ακαταμάχητο Βιβλίο, το Βιβλίο της Αλήθειας και της Ειρήνης. Η θέση για αυτά τα λόγια και αυτό το βιβλίο είναι πάνω από τα κεφάλια επειδή είναι η πραγματική έμπνευση ... (Τοποθετεί το Κοράνι στο κεφάλι του) και ακούγονται φωνές που λένε «Allahu Akbar».

0.30 λέει: μήνυμα προς τους Αιγύπτιους Χριστιανούς. Από σεβασμό και ευγένεια προς τους Αιγύπτιους Χριστιανούς δεν θα κάνω το ίδιο όπως αυτοί έκαναν στο βιβλίο του Θεού μας, θα είμαστε γενναιόδωροι προς το μέρος σας σήμερα και θα πούμε ότι θα σας σεβόμαστε "προς στιγμήν". Θα σεβαστούμε αυτό το βιβλίο το οποίο είναι στην αραβική γλώσσα.

0:54 οι διαδηλωτές φωνάζουν "Έρχεται, έρχεται το Ισλάμ"

1.09 Ο Αμπού Ισλάμ κρατάει μια άλλη Βίβλο και λέει: Αυτό είναι το βιβλίο που το σκυλί ο Terry πιστεύει, (ο Αμερικάνος πάστορας που έκαψε το κοράνι), όπως και τα σκυλιά μαζί του, οι Αιγύπτιοι Χριστιανοί στην Αμερική.

1.19 Αμπού Ισλάμ: Σήμερα μπορώ μόνο να το σκίσω. Αρχίζει να σχίζει τη Βίβλο και ρίχνει τα φύλλα προς τον όχλο, εν μέσω ασμάτων ‘Αλλάχ Ακμπάρ’ και "Khaybar, Khaybar, Ω Εβραίοι, ο στρατός του Μωάμεθ έρχεται."

2.06 Ο Αμπού Ισλάμ λέει: σε όλους τους λάτρεις του σταυρού σε όλο τον κόσμο, δεν θα ησυχάσουμε. Σήμερα, το σκίζουμε.

2.13 ένας άνδρας με μπλε χρώμα δίπλα του καίει τη Βίβλο σηκώνοντάς την για να την δουν όλοι.

Ο Αμπού Ισλάμ λέει Salamu Aleycom (Ειρήνη μαζί σας) και φεύγει, ενώ ο όχλος φωνάζει «Khaybar, Khaybar, ω Εβραίοι, ο στρατός του Μωάμεθ έρχεται».

"Εξουσίασε, εξουσίασε, ω Κοράνι». "Έρχεται, έρχεται το Ισλάμ."

Ο Δρ. Mustafa Maraghy, καθηγητής του δικαίου και του ισλαμικού νόμου στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, υπέβαλε καταγγελία στο Γενικό Εισαγγελέα κατά του κληρικού, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι ο Ahmed Abdullah. Η καταγγελία αναφέρεται στον Αμπντουλάχ, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού «Το Ισλαμικό Έθνος», για περιφρόνηση θρησκείας και διατάραξη της δημόσιας ασφάλειας και της ειρήνης.

Ο Δρ Maraghy, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του Συνασπισμού Κοπτών, δήλωσε ότι το σκίσιμο και το κάψιμο της Αγίας Γραφής, που όλοι οι Χριστιανοί στον κόσμο πιστεύουν, είναι μια «αχρεία και βάρβαρη πράξη». Πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται σε κανέναν να δυσφημίζει τις θρησκείες. «Τα ίδια πληγωμένα συναισθήματα που νιώσαμε από την ταινία που προσέβαλε τον προφήτη είναι τα ίδια που νιώσαμε από αυτή την εγκληματική πράξη», είπε.

Ορκίστηκε ότι ο Κοπτικός Συνασπισμός δεν θα αγνοήσει τέτοιους "αδαείς ανθρώπους", αλλά θα τους διώξει. Η Κοπτική Ένωσης Νέων Maspero κάλεσε τον Πρόεδρο Morsy να παρέμβει άμεσα για να θέσει τέρμα σε κάθε προσπάθεια που θα ανάψει τη φωτιά του στασιασμού μεταξύ Μουσουλμάνων και Κοπτών.

Μια άλλη καταγγελία κατατέθηκε, επίσης, σήμερα το πρωί εναντίον του Abu Islam από τον Karam Gabriel, δικηγόρο του Συνασπισμού Κοπτών της Αιγύπτου, για το πρόσφατο κάψιμο της Αγίας Γραφής, καθώς και τις προηγούμενες προσβολές του κατά του χριστιανισμού μέσα από τα βιβλία του και μέσω του τηλεοπτικού καναλιού ‘Ισλαμικό Έθνος’.

Ο Συνασπισμός, που έχει μεταξύ των μελών του Μουσουλμάνους και Κόπτες, έχει εκδώσει μια επίσημη δήλωση που καταδικάζει την ταινία που προσβάλει το προφήτη του Ισλάμ. Ο Magdy Saber, εκπρόσωπος της Ένωσης, καταδίκασε το σχίσιμο και το κάψιμο της Βίβλου από τον Αμπού Ισλάμ μπροστά από τους Κόπτες που ήταν παρόντες μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου είχαν πάει για την υποστήριξη των μουσουλμάνων αδελφών τους σχετικά με την ταινία του προφήτη.

Ο Saber απαίτησε από τις αρχές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της στάσης μεταξύ των Αιγυπτίων. "Αν εμείς καταδικάζουμε τους σκηνοθέτες της ταινίας για τον προφήτη που ζουν έξω από την Αίγυπτο», είπε, «πρέπει να καταδικάσουμε, επίσης, αυτή την επαίσχυντη πράξη στην Αίγυπτο, τονίζοντας την ανάγκη να τιμωρηθεί ο Αμπού Ισλάμ για τις ανεύθυνες πράξεις του."

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Mohit, ο Αμπού Ισλάμ αρνήθηκε ότι έκαψε τη Βίβλο, λέγοντας ότι «την έσκισε και την πέταξε στους διαδηλωτές να την πατήσουν με τα παπούτσια τους." Και πρόσθεσε: «Την επόμενη φορά θα βάλω τον εγγονό μου να ουρήσει πάνω της, όπως λέει και η παροιμία, οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος και εκείνος που άρχισε εκείνος φταίει».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι παραγωγοί της ταινίας δεν εκπροσωπούν όλους τους Κόπτες και τα πλήθη του αμερικανικού λαού και ως εκ τούτου το ιερό τους βιβλίο δεν θα πρέπει να προσβάλλεται ως απάντηση, ο Αμπού Ισλάμ είπε ότι «αν κάποιος έκανε κάτι, ο καθένας φέρει την ενοχή και φέρει το αποτέλεσμα . Μήπως δεν πονάνε όλοι οι μουσουλμάνοι για ότι έκανε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν; Μήπως δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι που πονάνε για το σεΐχη Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν που περιγράφεται ως τρομοκράτης; Αφήστε τους να γευτούν από το ποτήρι που ο ισλαμικός κόσμος έπρεπε να πιει. "

"Μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει καμία καταδίκη από κάποια μουσουλμανική οργάνωση ή το Al-Azhar", δήλωσε ο Κόπτης ακτιβιστής Mark Ebeid", όπως έκανε η εκκλησία μας για την ταινία με το Προφήτη. Έχουμε την ελπίδα ότι η Εκκλησία θα πει κάτι για το Ιερό Βιβλίο μας."

Πηγή: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες