Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η Οσία Ελενα! (Μπεχτέεβα)

 
Στις 6 Οκτωβριου 2009 στη γυναικεία Μονή Φλορόφσκυ του Κιέβου έλαβε μέρος η τελετή αγιοποίησης από την τοπική εκκλησία της Οσίας μοναχής Έλενας (Μπεχτέεβα)η οποία εκοιμήθη στις 23 Μαρτίου/5 Απριλίου 1834..Μετά τη Θεία Λειτουργία οπου χοροστάτησε ο προκαθήμενος της Ουκρανικής εκκλησίας μητροπολίτης Βλαδιμηρος έγινε η τελετή αγιοποίησης..Ακολούθως εψάλη το απολυτίκιο .το κοντάκιο και τα μεγαλυνάρια της Οσίας και κλήρος και λαός προσκύνησαν τα άφθαρτα λείψανα της Οσίας Ελενας.

Η Οσία Ελενα ήταν μια από τις μεγάλες ασκήτριες της μονής τoυ Αγ. Φλώρου του Κιέβου.Ήταν πολύ αγαπητή και τη σεβόνταν όλοι για τις καλές της πράξεις και την παρηγοριά που προσέφερε σ΄οσους είχαν ανάγκη.
 
Πηγή: proskynitis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνωστες