Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Βιασμοί και σκλαβοπάζαρα γυναικών από το ISIS

(Έργα και ημέρες από τους ψυχοπαθείς ακραίους ισλαμιστές. Κάποιοι σαλαφιστές μουσουλμάνοι της Ευρώπης,δεν καταδικάζουν όλα αυτά τα απαίσια φαινόμενα των ομοπίστων τους και τα διαψεύδουν ή δεν απαντούν.)
Συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης του Ισλαμικού Κράτους, αποκαλύπτουν την ασύλληπτη ωμότητα και τη φρίκη με την οποία οι τζιχαντιστές επιβάλλουν καθεστώς τρόμου στον γυναικείο πληθυσμό των περιοχών της Μέσης Ανατολής που καταλαμβάνουν. Ιδιαίτερα στο στόχαστρο θέτουν τις γυναίκες της μειονότητας των Γεζίντι, οι οποίες βιάζονται, υποδουλώνονται, εκπορνεύονται και εξωθούνται σε σεξουαλικές ακρότητες.


Συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης του Ισλαμικού Κράτους αποκαλύπτουν την ασύλληπτη ωμότητα και τη φρίκη με την οποία οι τζιχαντιστές επιβάλλουν καθεστώς τρόμου στον γυναικείο πληθυσμό των περιοχών της Μέσης Ανατολής που καταλαμβάνουν.

Ιδιαίτερα στο στόχαστρο θέτουν τις γυναίκες της μειονότητας των Γεζίντι, οι οποίες βιάζονται, υποδουλώνονται, εκπορνεύονται και εξωθούνται σε σεξουαλικές πράξεις ακραίας βαναυσότητας. Μάλιστα μια γυναίκα τζιχαντιστή ανέλυσε πρόσφατα στο περιοδικό προπαγάνδας του ΙΚ «Dabiq» πως ο βιασμός γυναικών Γεζίντι θεωρείται αποδεκτός, επειδή «συγχωρείται από το Κοράνι».

Πρόσφατα αναφέρθηκε μάλιστα ότι μια 20χρονη κοπέλα, η Ζουχούρ Κατί, κάηκε ζωντανή από τους σουνίτες μαχητές, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια «ακραία σεξουαλική πράξη», ενώ οι τζιχαντιστές πολλές φορές απαγορεύουν τις μαντίλες στις σκλάβες τους, καθώς κάποιες τις χρησιμοποίησαν για να αυτοκτονήσουν.

Σαδιστικές πράξεις...
Το εύρος των φρικτών εγκλημάτων πολέμου του ΙΚ αποκάλυψε η ειδική εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία σε εμπόλεμες ζώνες, Ζαϊνάμπ Μπανγκούρα, η οποία άκουσε τις μαρτυρίες σοκ προσφύγων. Εκτός από την περίπτωση της 20χρονης Κατί, η Μπανγκούρα έχει ακούσει για «πολλές σαδιστικές σεξουαλικές πράξεις».
Οι τζιχαντιστές επιβάλλουν καθεστώς τρόμου στον γυναικείο πληθυσμό των περιοχών της Μέσης Ανατολής που καταλαμβάνουν. Σοκάρουν οι μαρτυρίες θυμάτων τους για βιασμούς και σκλαβοπάζαρα, στα οποία τις εξευτελίζουν και τις πουλάνε σε μέλη του ISIS

«Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τη νοοτροπία των ανθρώπων που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα», σχολίασε και περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθεί το Ισλαμικό Κράτος για την εκμετάλλευση των κοριτσιών: «Αφού επιτεθούν σε ένα χωριό, οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους χωρίζουν τις γυναίκες και τους άνδρες και στη συνέχεια εκτελούν τα αγόρια και τους άνδρες άνω των 14 ετών. Μετά διαχωρίζουν τις μητέρες από τις γυναίκες, γδύνουν τα κορίτσια και εξετάζουν αν είναι παρθένες, το μέγεθος του στήθους τους και την ομορφιά τους. Οι νεαρότερες και αυτές που θεωρούν ομορφότερες παρθένες πετυχαίνουν υψηλότερες τιμές και αποστέλλονται στη Ράκα, προπύργιο του ΙΚ».

Μια γυναίκα Γεζίντι που κατάφερε να δραπετεύσει από τα σκλαβοπάζαρα είπε στο CNN: «Ξεχωρίζουν κάθε φορά 50 από εμάς και μας βάζουν σε σειρές των 10. Μας λένε να μην κουνηθούμε και να μην κλάψουμε, αλλιώς θα μας χτυπήσουν. Οι άνδρες έρχονται και περιγράφουν πώς θέλουν να είναι το κορίτσι που θα πάρουν και στη συνέχεια επιλέγουν».

Η Μπανγκούρα εξήγησε ότι η επιλογή των κοριτσιών που θα ικανοποιήσουν τα γούστα των κατακτητών ακολουθεί μια ιεραρχία: «οι σεΐχηδες επιλέγουν πρώτοι, στη συνέχεια οι εμίρηδες και μετά οι μαχητές. Συνήθως παίρνουν τρία με τέσσερα κορίτσια ο καθένας και τα κρατάνε για περίπου έναν μήνα και όταν βαρεθούν μια κοπέλα, την στέλνουν πίσω στην αγορά. Στα σκλαβοπάζαρα οι αγοραστές κάνουν μεγάλα παζάρια και ρίχνουν τις τιμές υποτιμώντας τα κορίτσια λέγοντας ότι είναι άσχημες ή ότι έχουν μικρό στήθος».

Πουλήθηκε 22 φορές...
«Εχουμε ακούσει για ένα κορίτσι που πουλήθηκε 22 φορές, ενώ ένα άλλο που δραπέτευσε μας είπε ότι ο σεΐχης που την είχε συλλάβει έγραψε στο πίσω μέρος του χεριού της το όνομά του για να δείξει ότι ήταν κτήμα του», πρόσθεσε η Μπανγκούρα, η οποία έχει ασχοληθεί με υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε όλον τον κόσμο και υποστηρίζει ότι τα εγκλήματα του ΙΚ είναι τα χειρότερα που έχει δει ποτέ. Ενα άλλο κορίτσι, ηλικίας μόλις εννέα ετών, βρέθηκε έγκυος, αφού είχε βιαστεί από μια ομάδα 10 ανδρών.

Η Μπανγκούρα έχει συγκεντρώσει τέτοια φρικιαστικά στοιχεία από τη Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο, την Τουρκία και την Ιορδανία και ζητά τη βοήθεια και των 100 χωρών του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. «Υπάρχουν 40.000 άνδρες από περισσότερες από 100 χώρες στο ΙΚ που χρησιμοποιούν σεξουαλική βία ως τακτική τρομοκρατίας», αναφέρει.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΡΑΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ.
Επιχείρηση ανακατάληψης του Ραμάντι.


Επιχείρηση για την ανακατάληψη της επαρχίας Ανμπάρ ξεκίνησαν ο ιρακινός στρατός και σιιτικές πολιτοφυλακές, λίγες ημέρες μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Ραμάντι από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Πιστεύουμε ότι η απελευθέρωση του Ραμάντι δεν θα χρειαστεί πολύ καιρό», σχολίασε ο εκπρόσωπος των σιιτικών πολιτοφυλακών Χασίντ Σααμπί, ο οποίος έκανε γνωστό ότι η κωδική ονομασία της επιχείρησης είναι «Στις διαταγές σου Χουσεΐν».

Η ονομασία παραπέμπει στον ιμάμη Χουσεΐν, εγγονό του προφήτη Μωάμεθ και έναν από τους θρησκευτικούς ηγέτες που λατρεύονται περισσότερο από τους σιίτες, ο οποίος πέθανε στη μάχη που έγινε τον 7ο αιώνα και οδήγησε στο σχίσμα σιιτών – σουνιτών μουσουλμάνων. Οι σιίτες παραστριατιωτικοί αναχώρησαν από το νότιο τμήμα της γειτονικής επαρχίας Σαλαχεντίν και έφτασαν σε μερικά χιλιόμετρα απόσταση από πανεπιστήμιο στο νότιο τμήμα του Ραμάντι και ζήτησαν από τους κατοίκους να μη βγουν από τα σπίτια τους για να παραμείνουν ασφαλείς. Αυτήν τη στιγμή οι τζιχαντιστές του ΙΚ ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Ανμπάρ.

Η πτώση του Ραμάντι, στην επαρχία Ανμπάρ, στα χέρια των τζιχαντιστών του ΙΚ πριν από μία εβδομάδα ακολουθήθηκε από την πτώση της συριακής Παλμύρα, πόλης παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ηταν οι δύο μεγαλύτερες επιτυχίες του ΙΚ μετά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών από τις ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο.

Εν τω μεταξύ η συριακή αεροπορία έπληξε χθες μια αεροπορική βάση του ΙΚ στην επαρχία της Ράκα, σκοτώνοντας περισσότερους από 140 μαχητές.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ

Πηγή:
greekpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες