Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Μουσουλμάνοι προστάτευσαν Χριστιανούς, σε επίθεση ανταρτών: «Σκοτώστε μας όλους»...


http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2015/12/kenya.21.12.708.jpg

Μία ομάδα Μουσουλμάνων, που ταξίδευαν με λεωφορείο στην Κένυα το οποίο δέχθηκε επίθεση από ένοπλους Ισλαμιστές, προστάτεψε τους Χριστιανούς επιβάτες.

Οι Μουσουλμάνοι αρνήθηκαν να χωριστούν σε δύο ομάδες οι επιβάτες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Μάλιστα, δήλωσαν στους αντάρτες να τους σκοτώσουν όλους μαζί, ή να τους αφήσουν ήσυχους, σύμφωνα με κυβερνήτη της περιοχής.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, που έγινε κοντά στο χωριό Ελ Γουάκ, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία. Η τρομοκρατική ομάδα αλ Σαμπάμπ είναι το πιο πιθανό να κρυβόταν πίσω από την επίθεση, σύμφωνα με το BBC, καθώς δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Το λεωφορείο ταξίδευε από το Ναϊρόμπι προς την πόλη Μαντέρα. Στις επιθέσεις της έως τώρα η αλ Σαμπάμπ διαχωρίζει τους Μουσουλμάνους και σκοτώνει τους Χριστιανούς.

Αυτή τη φορά, έπειτα από την αντίδραση των Μουσουλμάνων, οι αντάρτες αποφάσισαν να αποχωρίσουν. Ομως, πυροβόλησαν στο κεφάλι κάποιον που προσπάθησε να διαφύγει όταν νωρίτερα οι δράστες υποχρέωσαν τον κόσμο να κατέβει από το λεωφορείο.

Πηγή: makeleio.gr

(Σχόλιο Εγκολπίου: Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι σε κάθε θρησκεία που δεν φανατίζονται, έτσι και οι εν λόγω μουσουλμάνοι, μετριοπαθείς και παράδειγμα για κάθε σωστό μουσουλμάνο, με ασπίδα τον ίδιο τους τον εαυτό, έσωσαν Χριστιανούς. 

Αυτά να βλέπουν όποιοι μουσουλμάνοι θέλουν να επιβάλουν με την λεκτική ή σωματική βία την θρησκεία τους στην Ευρώπη της δημοκρατίας. Ο καθένας έχει από τον Θεό το δικαίωμα να ασκεί την ελευθερία του όπως επιθυμεί, αλλά να μην επιτίθεται στον διπλανό του αν διαφωνεί.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες