Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Σύριες γυναίκες κατά της μετανάστευσης των αντρών τους...

video: Οι Σύριες γυναίκες καταγγέλλουν τους άνδρες που τις εγκαταλείπουν για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη: «Ποιος θα μας ελευθερώσει; Ποιος θα μας προστατέψει; Είναι λάθος να εγκαταλείπεις την πατρίδα σου..»

 
 
Οι Σύριες σύζυγοι και μητέρες που μένουν πίσω μόνες τους και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις σε καταυλισμούς, καταδικάζουν τους άντρες που εγκατέλειψαν τη χώρα και ρωτάνε : «Ποιος θα μας ελευθερώσει; Ποιος θα μας προστατέψει; Είναι λάθος να εγκαταλείπεις τη χώρα σου»

Κατηγορούν τους άνδρες που εγκαταλείπουν τη χώρα τους σε περιόδους κρίσης.

Μια γυναίκα λέει ότι απαγορεύεται από το Ισλάμ να αφήσεις την πατρίδα σου.

 
Όταν ερωτώνται για τα συναισθήματά τους σχετικά με τον μεγάλο αριθμό των ανδρών που έχει εγκαταλείψει τη Συρία για την Ευρώπη χωρίς τις συζύγους και τα παιδιά τους, αυτές οι γυναίκες δεν μασάνε τα λόγια τους.

 
Μετανάστες

«Έχουμε μια κρίση εδώ. Αν αυτοί [οι άνδρες] φύγουν, ποιος θα μας ελευθερώσει; Ποιος θα μας προστατέψει;», λέει μια νεαρή γυναίκα

«Είμαστε η τιμή τους. Είμαστε η τιμή τους ... Ποιος θα εκδικηθεί [αυτούς που μαρτύρησαν];»

«Μα τον Αλλάχ, είναι λάθος! Δεν είναι λάθος; Είναι λάθος να φεύγεις από τη χώρα σου και την οικογένειά σου.

«Εμείς [οι γυναίκες] υποφέρουμε τα πάντα για να μην φύγουμε από τη χώρα μας ... είναι πιο δύσκολο από ό,τι να πας σε χώρες της Ευρώπης, είναι σκληρό».

 

Πηγή: redskywarning.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες