Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Παρασκευή και τρομοκρατικές επιθέσεις.


Μια αραβική παροιμία λέει “Της Παρασκευής μαντάτο, από την Πέμπτη ακούγεται”... Τρέμουν οι μουσουλμάνοι να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε αρκετές χώρες του πλανήτη μετά από σειρά τρομοκρατικών χτυπημάτων την ημέρα της Παρασκευής. Ως γνωστόν η επίσημη μέρα λατρείας για το Ισλάμ είναι η Παρασκευή, όπως όμως φαίνεται από την έρευνα του ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ (tilegrafima.gr), είναι και η αγαπημένη ημέρα των φονταμενταλιστών για τρομοκρατικά χτυπήματα....Συνηθισμένος στόχος ή Δυτικοί ή Σιίτες μουσουλμάνοι.
Σχεδόν τις μισές Παρασκευές του έτους κάπου στον πλανήτη το φονταμενταλιστικό Ισλάμ χτυπούσε αλύπητα και... ανίερα με παντιέρα συνήθως και το σύνθημα “Αλλάχ ου Άκμπαρ”

Αλλάχ ου Άκμπαρ όμως σημαίνει ότι “ο Αλλάχ ο Ύψιστος, ο ένας και μοναδικός, ο αληθινός Θεός, ο Μόνος άξιος λατρείας, είναι ο Μέγας”. Και χτυπούν οι... αθεόφοβοι στο όνομα εκείνου που θεωρούν πως είναι ο “μόνος άξιος λατρείας” σε τόπους λατρείας την ημέρα της λατρείας!

Παρατηρώντας την εξέλιξη του τρόμου της Παρασκευής μπορεί να βγάλει κανείς και άλλα συμπεράσματα. Πέραν του αυταπόδεικτου δηλαδή πως τα χτυπήματα γίνονται κατά βάση σε μουσουλμανικές χώρες. Ένα δευτερεύον συμπέρασμα είναι πως οι τρομοκράτες χτυπούν στις ίδιες χώρες σε κοντινές ημερομηνίες και συνήθως Παρασκευή!
 
Προτιμούν τα τεμένη που εκείνη την ημέρα είναι γεμάτα καθότι μέρα λατρείας για το Ισλάμ, όπως προαναφέρθηκε, και τοιουτοτρόπως στοχεύουν σε μαζικότερο δολοφονικό αποτέλεσμα. Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις την ίδια μέρα, Παρασκευή, έχουν γίνει συντονισμένα χτυπήματα σε διαφορετικές περιοχές.
Ακολουθούν τα σημαντικότερα τρομοκρατικά χτυπήματα που έγιναν μέσα στο 2015 μέχρι τον Νοέμβριο και πάντα ημέρα Παρασκευή:

Πακιστάν 30 Ιανουαρίου, 2015 - βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 55 άτομα, τραυματίζοντας παράλληλα τουλάχιστον 59 σε σιιτικό τέμενος στο νότιο Πακιστάν.

Πακιστάν 13 Φεβρουαρίου 2015 – ομάδα από βαριά οπλισμένους μαχητές σκότωσαν τουλάχιστον 19 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 40, μετά από εισβολή σε ένα σιιτικό τέμενος στη διάρκεια προσευχή της Παρασκευής σε ένα προάστιο της Πεσαβάρ

Υεμένη 20 Μαρτίου 2015 - Βομβιστικές επιθέσεις στο τζαμί Σαναά, 135 σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορες τζαμιά από το ISIL.

Σομαλία 27 Μαρτίου 2015 – Ξενοδοχείο Makka αλ-Mukarama . 20 νεκροί 28 τραυματίες.

Ιράκ 17 Απρίλη, 2015 - Μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις από το ISIL στη Βαγδάτη. 40 νεκροί 59 τραυματίες.

Ιράκ 17 Απρίλη 2015 - Μια βόμβα μέσα σε αυτοκίνητο εξερράγη στην είσοδο του προξενείου των ΗΠΑ στο Ερμπίλ. Το ISIL ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. 3 σκοτώθηκαν 5 τραυματίες.

Σαουδική Αραβία 22 Μαϊου 2015 - Ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε σιίτικο τζαμί κατά τη διάρκεια της προσευχής στο χωριό αλ-Qadeeh. Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. 21 νεκροί 90 τραυματίες.

Σαουδική Αραβία 29 Μαΐου 2015 - Ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε σιϊτικό τζαμί στο Dammam. Μετά από έκρηξη βόμβας στο πάρκινγκ. 4 νεκροί.

Τουρκία 5 Ιουνίου 2015 - Diyarbakır βομβιστικές επιθέσεις σε συγκέντρωση του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών »(HDP) 4 νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες.

Γαλλία 26 Ιουνίου 2015 - Saint-Quentin-Fallavier τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών σε εργοστάσιο στο Σεν-Κουεντέν-Φαλαβιέ, κοντά στη Λυών όπου ένας άνθρωπος αποκεφαλίστηκε και δύο τραυματίστηκαν.

Κουβέιτ 26 Ιουνίου 2015 - 27 άτομα σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε σιιτικο τζαμί στην πόλη του Κουβέιτ.

Τυνησία 26 Ιουνίου 2015 – Επίθεση στη Sousse επίθεση κατά δύο τουριστικών ξενοδοχεία, πάνω από 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σομαλία 26 Ιουνίου 2015 - Μάχη του Leego. Επίθεση κατά της βάσης της AMISOM στη Σομαλία με παγιδευμένο αυτοκίνητο, τουφέκια και RPG, προκαλώντας πάνω από 30 θανάτους στρατιωτών.

Νιγηρία 26 - 30 Ιούν 2015 – Η Boko Haram σκοτώνει τουλάχιστον 200 άτομα,με βομβιστικές επιθέσεις σε χωριά, τζαμιά, και άλλους δημόσιους χώρους.

Νιγηρία 17 Ιουλίου, 2015 - Δύο Νιγηριανές πόλεις δέχονται επίθεση από δύο βομβιστές αυτοκτονίας, σκοτώνοντας 62 ανθρώπους.

Γαλλία 21 Αυγούστου 2015 - Ένοπλη επίθεση στην αμαξοστοιχία Thalys και μαχαίρωμα στο τρένο που ταξιδεύε από το Άμστερνταμ στο Παρίσι με τελικό απολογισμό 5 τραυματίες. Το περιστατικό θεωρείται από τη γαλλική αστυνομία προϊον ισλαμιστικής τρομοκρατικής επίθεσης.

Υεμένη 25 Σεπτεμβρίου 2015 - Μια βομβιστική επίθεση σε τέμενος Σιιτών στη Σανάα. Σκοτώθηκαν 25 και τραυματίστηκαν δεκάδες κατά τη διάρκεια προσευχής για τη μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha.

Νιγηρία 23 Οκτωβρίου 2015 - Δύο ξεχωριστές επιθέσεις σε τζαμιά από καμικάζι, σκοτώνοντας 42 άτομα

Γαλλία 13 Νοεμβρίου του 2015 - Μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι αφήνει πίσω 137 νεκρούς και 368 τραυματίες. Το περιστατικό αυτό ήταν το πιο θανατηφόρο συμβάν σε γαλλικό έδαφος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ιράκ 13 Νοεμβρίου, 2015 - ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώνει τουλάχιστον 21 άτομα σε μια κηδεία Σιϊτών.

Μάλι 20 Νοεμβρίου 2015 – Ξενοδοχείο Μπαμακό. Ένοπλοι φωνάζοντας "Allahu Akbar" σκορπούν τον όλεθρο σε ένα ξενοδοχείο στο Μπαμάκο του Μάλι. Τουλάχιστον 19 σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 160 πιάστηκαν όμηροι.

Ιράκ 20 Νοεμβρίου 2015 - ένας βομβιστής αυτοκτονίας εκρήγνυται μέσα σε ένα σιϊτικό τέμενος σκοτώνοντας 10 ανθρώπους, ενώ σε άλλες βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή σκοτώθηκαν άλλα 5 άτομα.
 
Πηγή: stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες