Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Συνέλαβαν Γερμανό ισλαμιστή ιεροκήρυκα.


 
 
Συνελήφθη τη Δευτέρα στη Γερμανία ο 35 χρονος Σβεν Λάου, ισλαμιστής ιεροκήρυκας, ο οποίος κατηγορείται ότι στρατολογούσε τζιχαντιστές για εξτρεμιστική οργάνωση στη Συρία, αγόραζε και μετέφερε εκεί στρατιωτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Λάου πιστεύεται ότι είχε ήδη στρατολογήσει δύο άνδρες. Εκατοντάδες Γερμανοί εγκατέλειψαν τη χώρα για να καταταγούν στο «Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία και στο Ιράκ από το 2012, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ο Λάου είναι μέλος οργάνωσης που ονομάζεται Ταξιαρχία των Μουχατζιρίν και η οποία υποστηρίζει το «Ισλαμικό Κράτος». Το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου συνελήφθη ο Λάου, εξήγησε ότι ο 35χρονος κατηγορείται για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης στο εξωτερικό με το πρόσχημα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στο μεταξύ, ένας 29χρονος συνελήφθη χθες το πρωί στην περιφέρεια του Παρισιού και τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Θεωρείται ύποπτος ως «περιφερειακό» μέλος της ομάδας των τζιχαντιστών, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, δύο άνδρες έχουν ήδη εξεταστεί στη Γαλλία ως ύποπτοι ότι παρείχαν καταφύγιο στο Σεν Ντενί, βόρειο προάστιο του Παρισιού, στον Βελγομαροκινό τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων.

Ωστόσο, αυτοί οι παραβάτες δεν φαίνεται να ενοχοποιούνται για προετοιμασία ή άμεση συμμετοχή στις επιθέσεις, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων στο Παρίσι και το Σεν Ντενί.

Στο Βέλγιο, οκτώ άνδρες οι οποίοι φαίνεται να ενδιαφέρουν περισσότερο την έρευνα φυλακίστηκαν μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους. Ενας Βέλγος που μπορεί να είχε συμμετάσχει σε «παρακολουθήσεις» στόχων των επιθέσεων συνελήφθη στην Τουρκία.

Η γαλλική έρευνα, που έχει ανατεθεί σε έξι δικαστές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για πρώτη φορά στη Γαλλία, έχει επιτρέψει να ταυτοποιηθούν έξι από τους εννέα δράστες της επίθεσης στο Σταντ ντε Φρανς, στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν και σε μπαρ και εστιατόρια του Παρισιού. Πρόκειται για πέντε Γάλλους και τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Παράλληλα, ένας ακόμη άνδρας και μία γυναίκα συνελήφθησαν χθες ως ύποπτοι για την προμήθεια όπλων στον Αμεντί Κουλιμπαλί, που σκότωσε μία αστυνομικό και στη συνέχεια τέσσερις ακόμη ανθρώπους σε εβραϊκό παντοπωλείο στο ανατολικό Παρίσι τον Ιανουάριο του 2015.

Η επίθεση είχε σημειωθεί μετά την επίθεση τζιχαντιστών στις 7 Ιανουαρίου στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, όπου 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Τέλος, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν χθες έναν άνδρα ο οποίος φέρεται ότι σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας κατά του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη. Ο ύποπτος, συριακής καταγωγής, συνελήφθη κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Συρία, στην επαρχία Καχραμανμαράς.

Η Τουρκία βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε πάνω από 100 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην Αγκυρα. Παρόμοια επίθεση είχε σημειωθεί τον Ιούλιο σε πόλη κοντά στα συριακά σύνορα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 33 άνθρωποι.

Την περασμένη εβδομάδα το προξενείο είχε αναστείλει για μία μέρα τη λειτουργία του, επικαλούμενο πληροφορίες για πιθανή επίθεση. Το ίδιο έπραξε για λόγους ασφαλείας η αμερικανική πρεσβεία στην Αγκυρα χθες και προχθές.
 
Πηγή: stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες