Η απληστία τυραννεί, η πλεονεξία καταδυναστεύει, το ψέμα υπερηφανεύεται, η εμπιστοσύνη προς τους άλλους χάθηκε, η αλήθεια εγκατέλειψε την γη.

(Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.)Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Μεσίτρια έπεσε θύμα απειλών...

Την ραγδαία άνοδο του ναζισμού παρακολουθεί άφωνη η δημοκρατική πολυπολιτισμική Γερμανία. Ξανθιά γερμανίδα μεσίτρια πήγε να δείξει σπίτι σε μουσουλμάνους «πρόσφυγες» και εκείνοι την έδιωξαν γιατί ήταν γυναίκα και ξανθιά και δεν έπρεπε να τους κοιτάει στα μάτια. Στη συνέχεια δέχτηκε τηλεφωνικές απειλές και επιθέσεις στο facebook ως «ναζί πόρνη»
Ήταν μια κλήση από αυτές που λαμβάνει κάθε μέρα η Aline Kern αυτόν τον καιρό. Η 33χρονη Kern, που δουλεύει ως μεσίτρια στο Bad Kreuznach στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου, πρόσφερε ένα φθηνό σπίτι τεσσάρων δωματίων μέσα από το διαδίκτυο. Στο τηλέφωνο ήταν ένας άνδρας που την ρωτούσε σε σπαστά γερμανικά εάν η διαμονή θα είναι κατάλληλη για μια οικογένεια προσφύγων πέντε ατόμων. Επειδή η μεσίτρια ξέρει πόσο επειγόντως αναζητούν οι πρόσφυγες μια κατοικία, έκλεισε αμέσως ένα ραντεβού για να δείξει το σπίτι.

Πράγματι την καθορισμένη ώρα, ο άντρας που έκανε την κλήση και τα υπόλοιπα άτομα περίμεναν στο δρόμο, μια γυναίκα με ισλαμική μαντίλα, τρία παιδιά και δύο άνδρες γύρω στα τριάντα τους, που έλεγαν ότι ήταν «από τη Συρία». Από την αρχή η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη. Δεν υπήρξαν χειραψίες.

Αντί για χαιρετισμό, ξέσπασε αμέσως μια έντονη συζήτηση μεταξύ των τριών ανδρών. «Στη συνέχεια, αυτός που ήξερε κάποια γερμανικά της είπε ότι δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον να δουν το σπίτι, επειδή ήμουν γυναίκα και ξανθιά και είχα δει τους άνδρες στα μάτια. Το γραφείο μου θα έπρεπε να στείλει έναν άντρα».

Η Kern έληξε την συνάντηση αμέσως και βρήκε εύκολα άλλους ενοίκους για το σπίτι. «Ήταν πολύ σοκαριστικό για μένα, ήμουν πραγματικά αναστατωμένη», λέει. «Θέλεις να τους βοηθήσεις και σε κάνουν να νιώθεις ανεπιθύμητη στην ίδια σου την χώρα».

Αλλά ύστερα ακολούθησε νέο σοκ, πιο ισχυρό. Όπως περιέγραψε η Kern, το βράδυ βρήκε μια ομάδα στο Facebook, να την προσβάλλουν μαζικά. Δέχτηκε δύο τηλεφωνικές κλήσεις στις οποίες υπήρχαν απειλές κατά της ζωής της – όπου κάποιοι Γερμανοί και όχι μουσουλμάνοι, την αποκαλούσαν «ναζί πόρνη». 


 
Πηγή: redskywarning.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνωστες