Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η αγγλικανική εκκλησία διαλύεται...


Η Εκκλησία της Αγγλίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑONLINE, φέρεται να εξετάζει σχέδιo σύμφωνα με το οποίο ιστορικοί ναοί σε όλη τη χώρα θα ανοίγουν μόνο άγιες μέρες, όπως Χριστούγεννα και το Πάσχα, λόγω των πληθυσμιακών μετακινήσεων και της ολοένα και μεγαλύτερης μείωσης στην προσέλευση μελών της εκκλησίας.

Σύμφωνα με έκθεση 66 σελίδων από την αρμόδια υπηρεσία της Αγγλικανικής Εκκλησίας πολλές εκκλησίες δεν είναι πλέον βιώσιμες, αφού μία στιςς τέσσερις ενορίες έχουν λιγότερους από 10 τακτικούς προσκυνητές.

Η έκθεση προτείνει κάποιες ενορίες να μετατραπούν σε "εκκλησίες εορτών" προκειμένου να ελαφρύνουν το οικονομικό βάρος, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα ανοίγουν μόνο για βασικές ημερομηνίες από το θρησκευτικό ημερολόγιο, ή σε περιπτώσεις γάμων ή κηδειών!

Οι "εκκλησίες εορτών" είναι μόνο μία από τις εκτεταμένες αλλαγές που προτείνονται από την ομάδα αναθεώρησης, η οποία λέει ότι εστιάζεται στην "εξασφάλιση πνευματικής και αριθμητικής ανάπτυξης ώστε να εξυπηρετείται το κοινό καλό."

Το ποσοστό των ατόμων που δηλώνουν ότι είναι Αγγλικανοί έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία 10 χρόνια, σε συνάρτηση με την αύξηση των ατόμων που δηλώνουν ότι δεν είναι θρησκευόμενοι.
 
Πηγή: stoxos.gr
 
(Σχόλιο Εγκολπίου: Πανευρωπαϊκώς η Χριστιανική παρουσία μειώνεται στην κοινωνία και έδαφος κερδίζει με την παράνομη μετανάστευση η ισλαμική σατανική θρησκεία. Πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε τί έφταιξε και η Ευρώπη σημειώνει την παρακμή αυτή. 
 
Όλες οι χριστιανικές εκκλησίες έχουν μεγάλο μέσο όρο πιστών, οι νέοι απομακρύνθηκαν από τον Χριστό και οι ηλικιωμένοι είναι το βασικό ποίμνιο όλων των ομολογιών. 
 
Άποψη του ιστολογίου μας είναι ότι όλοι, άλλοι λίγο άλλοι πολύ, ξέχασαν το μήνυμα του Κυρίου και την διδαχή των αγίων και υιοθέτησαν ανθρώπινες παραδόσεις που λίγη, ως καθόλου, σχέση έχουν με το Ευαγγέλιο και την παράδοση...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες