Η απληστία τυραννεί, η πλεονεξία καταδυναστεύει, το ψέμα υπερηφανεύεται, η εμπιστοσύνη προς τους άλλους χάθηκε, η αλήθεια εγκατέλειψε την γη.

(Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.)Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Θαύματα του εν Αγίοις πατρός ημών Ματθαίου του Ομολογητού.

Θαύμα πρώτο.

Ο Τηλέμαχος Καραγιάννης εργαζόμενος σ' ένα συνεργείο αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας του Πέτρου Πετρόπουλου, στις αρχές του 1970 είχε ένα ατύχημα στο οποίο του κόπηκε μία φάλαγγα του μεσαίου δακτύλου του, στο δεξί του χέρι, από μηχανή. 

Διακομίστηκε στο δημόσιο νοσοκομείο του Αιγάλεω όπου παρέμεινε πέντε ημέρες χωρίς καμία βελτίωση της ανοικτής πληγής. Οι ιατροί αποφάνθηκαν πως η πληγή είχε μολυνθεί και ίσως κινδύνευε όλο το χέρι του ασθενούς αν η πληγή τελικώς δεν έκλεινε. 

Η σύζυγος του Αγγελική προσευχήθηκε στον άγιο Ματθαίο τον Ομολογητή να πρεσβεύσει για την πληγή του συζύγου της ώστε να κλείσει το τραύμα, διότι οι ιατροί πρότειναν ως λύση να κόψουν το δάκτυλο με την ελπίδα ότι το νέο τραύμα θα έθρεφε. Έτσι η σύζυγος υποσχέθηκε να κάνει μία αγρυπνία στην Ιερά Μονή Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης Κερατέας. 

Από το βράδυ της πέμπτης ημέρας όπου προσευχήθηκε η Αγγελική, μέχρι το πρωί της επομένης η πληγή είχε κλείσει τελείως και οι ιατροί εξέτασαν με έκπληξη το σημείο το οποίο ομολογούσαν πως επιστημονικώς είναι αδύνατον να έθρεψε με δέρμα μέσα σε 8 ώρες μόνο! Όταν ο Τηλέμαχος έδειξε το θρεμένο δάκτυλο στην σύζυγο του εκείνη του είπε, ''το ήξερα, σήμερα το βράδυ με ειδοποίησε ο άγιος πατέρας Ματθαίος ότι όλα θα πάνε καλά''! Ο Τηλέμαχος δεν ήξερε τι να πει... Ήταν χαρούμενος όμως που η σύντροφος του έκανε προσευχή για εκείνον.

Πέρασε ένας χρόνος και η Αγγελική είχε ξεχάσει το τάμα της. Μία νύχτα στον ύπνο της είδε τον άγιο Ματθαίο τον Ομολογητή να της λέει, ''ήρθα για την αγρυπνία και θα φύγω αμέσως''. Θυμήθηκε τί είχε πει στην προσευχή της και φρόντισε άμεσα να κάνει την αγρυπνία της! Ο Τηλέμαχος ζει ακόμη και ο γράφων είδε ο ίδιος το θρεμένο τραύμα του.

Θαύμα δεύτερο.

Η Ευαγγελία Βενιέρη, κάτοικος Αθηνών, έπασχε από ημικρανίες χρόνια και έφτανε στο σημείο να μην μπορεί να περπατήσει. Σφάδαζε από τον πόνο πολλές φορές και απελπιζόταν. Μία μέρα κοιτούσε μία φωτογραφία του αγίου Ματθαίου του Ομολογητού και με παιδική απλότητα της βγήκε και του είπε, ''Άγιε πατέρα μου έχω εσάς και παίρνω τόσα χρόνια φάρμακα; Αν θέλετε βοηθήστε με''. Από εκείνη την στιγμή ακριβώς, έφυγαν οι πόνοι και ποτέ δεν την έπιασαν ξανά!

Θαύμα τρίτο.

Τον καιρό της κατοχής το μοναστήρι της Κερατέας φρόντιζε δεκάδες ορφανά αλλά και οικογένειες ολόκληρες. Μία περίοδο είχαν στερέψει όλα τα τρόφιμα από την Μονή και οι Μοναχές κατέβηκαν στην Κερατέα να ζητήσουν βοήθεια διότι είχαν πολλούς λαϊκούς που τάιζαν και περίμεναν από εκείνες ένα πιάτο φαί. Όμως μία Μοναχή η αδελφή Μυροφόρα, δεν υπολόγισε καλά την ώρα και ήταν εκτός Μονής ενώ είχε νυχτώσει ήδη. 

Απαγορευόταν η κυκλοφορία την νύχτα και αν την έβλεπαν στο δρόμο οι Γερμανοί θα την εκτελούσαν. Τότε σκέφτηκε να ζητήσει την βοήθεια του αγίου πατέρα Ματθαίου και είπε, ''άγιε πατέρα βοήθα με''... Εκείνη την στιγμή φάνηκε στο δρόμο ένα αυτοκίνητο, η Μοναχή τρόμαξε διότι νόμιζε ότι ήταν γερμανική περίπολος, όταν ήρθε δίπλα της όμως είδε ότι οδηγούσε ένας νέος χωρίς στολή και την ρώτησε που θέλει να την πάει, εκείνη του είπε στο μοναστήρι, και της είπε ο νέος ''μπες μέσα''. Εκείνη άνοιξε την πόρτα κάθησε πίσω και κοίταζε με απορία τον νέο. Όταν την πήγε μπροστά στην πύλη σταμάτησε και εκείνη άνοιξε την πόρτα, κατέβηκε και όταν γύρισε να κλείσει την πόρτα, αυτοκίνητο δεν υπήρχε, ούτε άνθρωπος. Ήταν απολύτως μόνη μες στη μέση του χώρου μπροστά στην πύλη. Άγγελος την είχε οδηγήσει με ασφάλεια στον τόπο μετανοίας της.

Θαύμα τέταρτο. 

Έτος 1977. Η Μοναχή Ειρήνη, μέλος της γυναικείας αδελφότητος της Μονής Παναγίας της Κερατέας, προσευχόταν στον Άγιο Ματθαίο να την πληροφορήσει τί απέγινε ο Μητροπολίτης Κορινθίας Κάλλιστος, ο οποίος είχε εγκαταλείψει την χρονιά εκείνη Την Εκκλησία και είχε προσχωρήσει στο σχίσμα των οικουμενιστών Φλωριναίων ''ΓΟΧ'' υπό τον τότε Αρχιεπίσκοπο τους Αυξέντιο Πάστρα. Μετά από μέρες που παρακαλούσε να μάθει για την πνευματική κατάσταση του Επισκόπου Καλλίστου αλλά και όσων τον ακολούθησαν στην πτώση του, άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνο στη Μονή, Ορθόδοξοι από διάφορα μέρη της Ελλάδος, της Γερμανίας, της Αυστραλίας, της Αμερικής και να ζητούν την Μοναχή Ειρήνη να της μιλήσουν. Οι περισσότεροι ούτε καν την είχαν δει ποτέ στη ζωή τους και μάλιστα δημιουργήθηκε και θέμα με το Ηγουμενοσυμβούλιο, το οποίο ρώτησε τη Μοναχή Ειρήνη τί την θέλουν τόσοι πολλοί Ορθόδοξοι από όλα τα μέρη του κόσμου. 

Εκείνη ενημέρωσε το συμβούλιο ότι είχε προσευχηθεί εντόνως στον άγιο Ματθαίο να πληροφορηθεί τί απέγιναν ο Επίσκοπος Κάλλιστος και όσοι τον ακολούθησαν στο σχίσμα του. Αποτέλεσμα ήταν ότι ξεκίνησαν τα τηλέφωνα στη Μονή και όσοι έπαιρναν τηλέφωνο και την ζητούσαν, της έλεγαν όλοι το ίδιο όνειρο, χωρίς να γνωρίζονται βεβαίως όλοι αυτοί μεταξύ τους. Το όνειρο λοιπόν ήταν το εξής, έβλεπαν όλοι την γυναικεία Μονή Αγίων Ταξιαρχών στα Αθίκια Κορινθίας και να εξέρχονται οι Άγιοι Αρχάγγελοι από τον τρούλο του Ναού ανερχόμενοι στον ουρανό εγκαταλείποντας τον οικουμενισμό των Φλωριναίων ''ΓΟΧ'' και τους ίδιους. Η Μοναχή Ειρήνη έμενε έκπληκτη κάθε φορά που την ζητούσε  κάποιος άγνωστος που δεν την γνώριζε. Όταν ρωτούσε τον κάθε συνομιλητή της πως την ζήτησε αφού δεν γνωρίζονται, όλοι απαντούσαν ότι ο άγιος Ματθαίος τους είπε να της τηλεφωνήσουν! 

Η μαρτυρία ανήκει στην αδελφή Αγγελική Καραγιάννη, φίλη και προσκυνήτρια της γυναικείας Μονής Παναγίας Κερατέας, με την οποία μοιράστηκε την εμπειρία της Μοναχή Ειρήνη.

http://www.ecclesiagoc.gr/images/stories/Photos_2014/Athikia4.jpg


Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την εορτή στο Ναό της Μονής Αρχαγγέλων, από τον οποίο Ναό πολλοί Ορθόδοξοι είδαν το 1977 να φεύγουν οι Άγιοι Αρχάγγελοι. Στη φωτογραφία διακρίνονται, ο νυν Αρχιεπίσκοπος μίας εκ των αρκετών μερίδων των οικουμενιστών Φλωριναίων ''ΓΟΧ'', Αθηνών Καλλίνικος, ο οποίος είχε ακολουθήσει τον Μητροπολίτη του Κάλλιστο στο σχίσμα του 1977 ως Ιερομόναχος, τότε, Καλλίνικος, στα αριστερά της φωτογραφίας ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος Γερόντιος ο Β', ο οποίος ετέλεσε οικουμενιστική βάπτιση, για πληροφορίες κάνετε κλικ εδώ. Ουδέποτε ελάβαμε μία απάντηση για το πώς αντιμετώπισε το φαινόμενο αυτό η σύνοδος του Αρχιεπισκόπου Καλλινίκου.

3 σχόλια:

 1. Αφού είσαι ανώνυμος πως να σου απαντήσει;
  Πάντως κάνεις καλά το έργο του πατέρα σου του Σατανά μέσα στην Σαρακοστή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ ανώνυμε αδελφέ ή αγαπητή αδελφή. Μας κατηγορείς ότι είμαστε ανώνυμοι ενώ εσύ κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία. Δεν έχεις το θάρρος να μας γράψεις με όνομα; Διάλεξε αν θες ένα εικονικό όνομα και γράψε. Πόσο αντιφατικό είναι να μας κατηγορείς για ανωνυμία όταν εσύ δεν έχεις το θάρρος της επωνυμίας;

   Δεν γνωρίζεις ότι όλα σχεδόν τα ιστολόγια έχουν τίτλους που τα εκφράζουν και όχι ονόματα αφού συνήθως αποτελούνται από ομάδες που τα διαχειρίζονται και όχι από μεμονωμένα πρόσωπα; Όταν ας πούμε κάποιο ιστολόγιο έχει τίτλο, ''Εκκλησία γοχ ελλάδος'' και δεν έχει όνομα π.χ. ''Γιάννης Παπαδόπουλος'' είναι θεμιτό, αλλά εμείς σε εμποδίζουμε να μας απαντήσεις επειδή έχουμε κάποιο τίτλο που μας εκφράζει και όχι τα ονόματα των ανθρώπων που διαχειρίζονται το παρόν ιστολόγιο; Μήπως είναι μία καλή δικαιολογία επειδή δεν έχεις καμία απάντηση σε όσα γράφουμε, να μιλάς περί δήθεν ανωνυμίας μας, ανώνυμε αδελφέ ή αδελφή;

   Το αν είναι έργο του σατανά η παρουσίαση θαυμάτων από μία ψυχή που αγίασε τον 20ο αιώνα, θα το κρίνουν εκείνοι που βγαίνουν στο φως και δεν κρύβονται στο σκότος της ανωνυμίας.

   Συνήθως δεν δημοσιεύουμε ανώνυμα σχόλια και μάλιστα τέτοιου ανύπαρκτου επιχειρηματολογικού επιπέδου, αλλά το κάναμε για να δουν οι καλόπιστοι αναγνώστες μας τί αντιμετωπίσεως τυγχάνουν οι δημοσιεύσεις μας και ποιό είναι το επίπεδο κάποιων που πολεμούν κατά του Αγίου Ματθαίου του Ομολογητού και Της Εκκλησίας.

   Διαγραφή
  2. Προς τον ανώνυμο αδελφό που έγραψε με τρόπο και φράσεις που δεν ταιριάζουν σε Χριστιανό. Αδελφέ έχουμε αναιρέσει όσα συκοφαντικά λες με ιστορική και κριτική μελέτη την οποία μπορείς να βρεις στην ετικέτα του παρόντος ιστολογίου με τίτλο, ''Οικουμενιστές ''ΓΟΧ''. Αν είσαι σοβαρός μελετητής και όχι άγγελος συκοφαντικών φημών κάνε τον κόπο να την μελετήσεις. Ευχόμεθα να κατανοήσεις ότι το να θες να λέγεσαι Ορθόδοξος αλλά να μιλάς και να γράφεις σαν μη Ορθόδοξος είναι αντιφατικό. Κοίταξε το αδελφέ. Καλή μετάνοια σε όλους μας.

   Διαγραφή

Αναζητηση

Αναγνωστες