Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Μιλά για την αναλαμπή ή όχι;

Το παρακάτω βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με την αναφορά πως δήθεν ο ομιλητής μιλά για την ''αίρεση της αναλαμπής'', μία έκφραση που εννοεί την τελευταία αναλαμπή της Ορθοδοξίας, η οποία θα λάβει χώρα σύμφωνα με κάποιες προφητείες, πριν τον ερχομό του αντιχρίστου. 

Οι προτεσταντίζοντες εσχατολόγοι θέλοντας να φέρουν τον αντίχριστο όταν αυτοί φαντάζονται και θέλοντας να μην υπάρχουν εμπόδια στο χρόνο που εκείνοι θέλουν να εμφανίζουν τον ερχομό του αντιχρίστου, όσα τους ανατρέπουν τις ιδεοληψίες τους τα απορρίπτουν και τα καταδικάζουν άνευ συζητήσεως.

Έτσι στο εν λόγω βίντεο, ενώ ο ομιλητής μιλά γα την αίρεση του χιλιασμού των ''μαρτύρων'' του Ιεχωβά, οι εσχατολόγοι λένε ότι ο ομιλητής δήθεν μιλά για την αναλαμπή. Θα ακούσετε μόνοι σας βεβαίως ότι δεν αναφέρεται ποτέ ο π. Αθανάσιος στην αναλαμπή, δεν λέει λέξη περί αυτής, δεν αναφέρει καν την λέξη ''αναλαμπή''... Αντιθέτως αναφέρεται στους Χιλιαστές. 

Μία θεολογικότατη ομιλία με Βιβλικά και πατερικά ερείσματα. Μία ομιλία που δεν έχει καμία σχέση με όσα θα ήθελαν να έχει οι εσχατολόγοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι πριν έρθουν οι δύο Προφήτες και μαρτυρήσουν στην Ιερουσαλήμ, έχει ξεκινήσει το χάραγμα!!! 

Αντιθέτως η Αποκάλυψη στο ενδέκατο κεφάλαιο της μας μιλά για την έλευση, το κήρυγμα για 1260 μέρες και τέλος το μαρτύριο των Προφητών. Στο δέκατο τρίτο κεφάλαιο μας μιλά για το χάραγμα, αφού εμφανιστεί πρώτα ο αντίχριστος. Δηλαδή στην αρχή του δεκάτου τρίτου κεφαλαίου εμφανίζεται ο αντίχριστος, το θηρίο, και στο τέλος του δεκάτου τρίτου κεφαλαίου εμφανίζεται το χάραγμα του θηρίου. Όποιος ανοίξει το Θεόπνευστο κείμενο της Αποκαλύψεως και διαβάσει το ενδέκατο κεφάλαιο και το δέκατο τρίτο, θα το δει με τα μάτια του, θα δει ποια είναι η σειρά των γεγονότων. 

Πουθενά η Αποκάλυψη δεν κάνει αναφορά για χάραγμα πριν το δέκατο τρίτο κεφάλαιο. Μόνο σε αυτό το κεφάλαιο μιλά για ένα και μόνο χάραγμα το οποίο ο αντίχριστος θα προσπαθήσει να βιάσει την ανθρωπότητα να λάβει, εφόσον βεβαίως πρώτα εμφανιστεί. Οι ας πούμε ορθόδοξοι όμως, έχουν αλλάξει τα γεγονότα της Αποκαλύψεως και την σειρά τους. Λένε ότι το χάραγμα έχει ξεκινήσει, ενώ ο αντίχριστος δεν έχει εμφανιστεί, δεν γνωρίζουμε καν αν έχει γεννηθεί.  Όσοι δε, προφήτευαν το τέλος του κόσμου και έγραψαν και βιβλία έπεσαν έξω τελείως. Ούτε προδρομικά χαράγματα αναφέρει η Αποκάλυψη, ούτε αρραβώνες με τον σατανά λόγω λήψης καρτών και ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ούτε κάτι από όλα αυτά...

Ακούστε και τα συμπεράσματα δικά σας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες