Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Λευκός φόρεσε μπλουζάκι συμπαράστασης στους μαύρους και κατέληξε στο νοσοκομείο από χτύπημα που δέχτηκε με σφυρί (από τους μαύρους).


Βίαιες ταραχές και λεηλασίες ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τον Eric Garner και ο Mike Brown (των μαύρων που σκοτώθηκαν από αστυνομικούς) στο Berkeley της Καλιφόρνια.

Για άλλη μια φορά, ένας άλλος λευκός που ήθελε να ενωθεί με τους διαδηλωτές, δέχτηκε βίαιη επίθεση επειδή ήταν λευκός. Αυτή τη φορά, το θύμα δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με ένα σφυρί!

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο άνδρας χτυπήθηκε στο κεφάλι με ένα σφυρί στην λεωφόρο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ο λευκός άνδρας είχε ένα t-shirt στο οποίο γράψει «Αστυνομία: Σταματήστε να σκοτώνετε μαύρους» και άλλα συνθήματα.

Εκείνοι που του επιτέθηκαν μάλλον δεν τους ένοιαζε ότι προσπαθούσε να δείξει την υποστήριξή του στον "αγώνα" τους. Απλώς ήθελαν να προκαλέσουν σοβαρές σωματικές βλάβες σε έναν λευκό.

Το βίντεο της επίθεσης εδώ. Το ακόμα πιο γελοίο της υπόθεσης είναι ότι την ώρα που γίνεται η επίθεση ακούγεται το σύνθημα “Peaceful protest” («Ειρηνική Διαμαρτυρία»)! Ο άνθρωπος που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για τα τζάμια των καταστημάτων που έσπαγε ο όχλος.

Στο Φέργκιουσον, πολλοί αριστεροί λευκοί διαδηλωτές έχουν δεχτεί βίαιες επιθέσεις επειδή είναι λευκοί. Τουλάχιστον δύο έχουν πάει στο νοσοκομείο.

Αρκετά μέλη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δεχθεί επιθέσεις στο Ferguson, ακόμη και αν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι κατά κύριο λόγο με την πλευρά τους. Τα θύματα είναι λευκοί Ασιάτες και ισπανόφωνοι.

Οι λευκοί που έχουν δεχτεί βίαιη επίθεση επειδή είναι λευκοί σε αυτές τις διαμαρτυρίες, δέχονται επιθέσεις και από άλλους λευκούς αριστερούς στο twitter. Κάποιοι τους λένε ότι «κάτι θα έκαναν» για να προκαλέσουν την επίθεση.

 
Ένας άλλος, νεαρός λευκός δέχτηκε επίσης επίθεση την Τρίτη. Αυτός έχασε δύο δόντια, όταν ξυλοκοπήθηκε άγρια από τρεις μελαμψούς άντρες. Το βίντεο με την επίθεση εδώ.

Ο άντρας απομάκρυνε κάτι χαρτιά που καίγονταν από ένα κάδο για να αποτρέψει ο κάδος να πάρει φωτιά. Τότε δέχτηκε αποδοκιμασίες και άκουσε να τον αποκαλούν «λευκό αγόρι» πολλές φορές. Μια φωνή ακούγεται να λέει "κάψτε τα όλα, σκοτώστε την αστυνομία."

Μια γυναίκα, που φαίνεται λευκή, αρχίζει να ουρλιάζει "ενεργείς όπως η αστυνομία." Πολλοί σκουρόχρωμοι άνδρες, φορώντας μάσκες, βάναυσα επιτίθενται στον λευκό. Κάποιοι ακούγονται να μιλάνε με ισπανική προφορά.

Μετά την επίθεση, άλλοι άρχισαν να ουρλιάζουν στο θύμα υστερικά. Του λένε ότι είναι δική του υπαιτιότητα που δέχτηκε επίθεση. Ένας φωνάζει, «δεν χρειαζόμαστε λευκούς εδώ».



Πηγή: Κόκκινος ουρανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες