Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Καθηγητής κατέβασε τον Εσταυρωμένο από την αίθουσα.

Ιταλία: Ομοφυλόφιλος καθηγητής κατέβασε τον Εσταυρωμένο από την αίθουσα γιατί η Εκκλησία είναι «ομοφοβική».

 
Ένας Ιταλός καθηγητής έλαβε μια επίσημη προειδοποίηση μετά την αφαίρεση ενός σταυρού από τον τοίχο της τάξης του ως διαμαρτυρία για τις «ομοφοβικές δηλώσεις» της Καθολικής Εκκλησίας, αναφέρει το Russia Today.

Ο καθηγητής Davide Zotti, καθηγητής φιλοσοφίας σε δημόσιο σχολείο στην πόλη της Τεργέστης, βορειοανατολικά της Ιταλίας, κατέβασε τον Εσταυρωμένο, τον Οκτώβριο, λέγοντας ότι είχε «προσβληθεί» από τις αντι-ομοφυλοφιλικές δηλώσεις του Καρδινάλιου Camillo Ruini και την «ομοφοβική» στάση της εκκλησίας.

«Το έκανα με βάση το δικαίωμά μου και το καθήκον μου να υπερασπίζομαι τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους για το οποίο εργάζομαι», έγραψε ο Zotti στη σελίδα του στο Facebook.

Η διοίκηση των σχολείων έστειλε στον Zotti (φωτο), ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος, μια επίσημη προειδοποίηση στις 24 Νοεμβρίου με την απαίτηση να βάλει πάλι το σταυρό στον τοίχο.


Η «Ένωση Ορθολογιστών Αθεϊστών και Αγνωστικιστών» (UAAR) επιτέθηκε στην απόφαση του σχολείου, χαρακτηρίζοντάς την «βλακώδη».

«Είναι βλακώδες ότι, το 2014, ένα δημόσιο σχολείο δεν μπορεί να βρει έναν καλύτερο τρόπο για να επιβάλει το σταυρό από το να καταφύγει σε ένα φασιστικό νόμο», ανέφερε σε δήλωσή της η Ένωση, σύμφωνα με το AFP.

Μετά από συνεδρίαση που συγκλήθηκε από το Περιφερειακό Γραφείο των Σχολείων, την 1η Δεκεμβρίου, ο σταυρός αντικαταστάθηκε στον τοίχο, ανέφεραν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Καθολικισμός έχασε την ιδιότητα του ως επίσημη θρησκεία της Ιταλίας το 1984, και υπάρχει διαμάχη ότι οι νόμοι που χρονολογούνται από την εποχή του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι εξακολουθούν να εφαρμόζονται στη χώρα.

Το 2009, μια Ιταλίδα μητέρα πήγε μια υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), απαιτώντας το δικαίωμα για τα παιδιά της να έχουν μια κοσμική παιδεία. Το Δικαστήριο έκρινε κατά της παρουσίας του Εσταυρωμένου στις σχολικές αίθουσες στην περίπτωση αυτή.

«Η υποχρεωτική απεικόνιση συμβόλου μιας δεδομένης ομολογίας σε χώρους που χρησιμοποιούνται από τις δημόσιες αρχές ... περιόρισε το δικαίωμα των γονέων να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους» και περιόρισε το «δικαίωμα των παιδιών να πιστεύουν ή να μην πιστεύουν», έλεγε η απόφαση του ΕΣΔΑ, εκείνη την εποχή.

Το πόρισμα της ΕΣΔΑ ήρθε σε αντίθεση με προηγούμενες αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων, το 2005 και το 2006, οι οποίες επέτρεψαν την εμφάνιση του Εσταυρωμένου στις σχολικές αίθουσες στα ιταλικά δημόσια σχολεία.

Πηγή: Κόκκινος ουρανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες