Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Διδάσκουν παιδιά πως να κόβουν κεφάλια.

Συρία: Σε στρατόπεδα της ISIS διδάσκονται μικρά παιδιά πώς να αποκεφαλίζουν δυτικούς.

 
Οι εκπαιδευτές δείχνουν πώς να αποκεφαλίζουν ξανθιές, γαλανομάτες κούκλες με κουζινομάχαιρα.

Αυτό το καλοκαίρι, στη γενέτειρά του την Raqqa, ο 13χρονος Mohammad εξαναγκάστηκε να παραστεί σε στρατόπεδο εκπαίδευσης παιδιών που ιδρύθηκε από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας (ISIS). Όταν ο πατέρας του εκδήλωσε την αντίθεσή του στην υποχρεωτική στράτευση του γιου του, οι τζιχαντιστές της ISIS απείλησαν να τον σκοτώσουν. Ο Mohammad έφυγε για το στρατόπεδο, το οποίο ο πατέρας του περιγράφει ως μια μορφή "πλύσης εγκεφάλου στα παιδιά". Αφότου επέστρεψε, η μητέρα του λέει ότι με έκπληξη βρήκε στην τσάντα του μια ξανθιά, γαλανομάτα κούκλα - μαζί με ένα μεγάλο μαχαίρι που δόθηκε στο γιο της από τους εκπαιδευτές της ISIS. Όταν ρώτησε τον Mohammad, της είπε ότι ο αρχηγός του στρατοπέδου είχε διανείμει τις κούκλες και ζήτησε από τα παιδιά να τις αποκεφαλίσουν χρησιμοποιώντας το μαχαίρι και ότι τους ζητήθηκε να καλύπτουν τα πρόσωπα των κούκλων όταν έκαναν το αποκεφαλισμό. Ήταν η εργασία του: πρακτική αποκεφαλισμού ενός παιχνιδιού ομοιώματος ενός ξανθού, λευκού δυτικού.

Ο πατέρας του Mohammad λέει ότι και άλλοι γονείς επιβεβαίωσαν την ιστορία του γιου του - στα παιδιά τους είχαν δοθεί κούκλες και μαχαίρια, επίσης. Στην Raqqa της Συρίας, προπύργιο της ISIS, οι κάτοικοι λένε ότι τα παιδιά σιγά σιγά εξαναγκάζονται να ζουν υπό την βίαιη ερμηνεία της σουνιτικής μαχητικής ομάδας του νόμου της Σαρία.

Εκείνοι που ζουν στην ανατολική πόλη λένε ότι η ISIS έχει θεσπίσει κανόνες για την απαγόρευση παραδοσιακών παιχνιδιών για παιδιά και βίαια στρατολογεί παιδιά στην ISIS. Λένε ότι η ISIS στρατολογεί παιδιά κάτω των 15 ετών σε ειδικά στρατόπεδα με σκοπό να εισάγει ανήλικους στα δόγματά τους.

 
Μερικά από τα αγόρια μεταφέρονται στη συνέχεια σε ένα στρατόπεδο ενηλίκων, όπου τα εκπαιδεύουν να χρησιμοποιούν όπλα και να πολεμούν. Πηγές εξοικειωμένες με την δραστηριότητα στο εσωτερικό του στρατοπέδου, λένε ότι προκειμένου να διδάξουν τα παιδιά πώς να χρησιμοποιούν τα μαχαίρια, η ISIS έχει διανείμει κούκλες με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια, που παραπέμπουν σε Ευρωπαίους και Αμερικάνους, ντυμένες με πορτοκαλί στολές φυλακής, όπως αυτές που φοριούνται από κρατούμενους στο Γκουαντάναμο. Στα παιδιά δίνουν μεγάλα μαχαίρια και τους λένε να αποκεφαλίσουν τις κούκλες.

Ο Mohammed δήλωσε ότι τα μεγαλύτερα παιδιά κλήθηκαν να δείξουν στην υπόλοιπη ομάδα πώς να αποκεφαλίζουν κούκλες. Όποιο παιδί δεν κατάφερνε να εκτελέσει το έργο το τιμωρούσαν.

Λίγο μετά την επιστροφή του Mohammad από το στρατόπεδο της ISIS, ο πατέρας του, ωθούμενος από το φόβο του να δει τον γιο του να γίνεται ένας μαχητής ISIS, αποφάσισε ότι έπρεπε να φύγει με την οικογένειά του από την Raqqa. Μάζεψαν ό,τι μπορούσαν και έφυγαν για την τουρκική πόλη Urfa.

Η μητέρα του Mohammad λέει ότι πολλές άλλες οικογένειες έφυγαν επίσης από την Raqqa λόγω αναγκαστικής στρατολόγησης παιδιών.

«Το ισλαμικό καθεστώς χρησιμοποιεί ό, τι έχει εναντίον μας», λέει. «Η ISIS προσπαθεί να διδάξει στα παιδιά μας ότι θα πρέπει να μας θεωρούν άπιστους και να μας κόψουν τα κεφάλια μας».

 
 Πηγή: Κόκκινος ουρανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες