Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Ισλαμιστής και γνωστός στις Αρχές ο τοξοβόλος-μακελάρης της Νορβηγίας.

Τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας ηλικίας 50 με 70 ετών είναι τα θύματα της επίθεσης. Ο δράστης της αιματοχυσίας μετά από επίθεση με τόξο στην πόλη Κόνγκσμπεργκ της Νορβηγίας με τους πέντε νεκρούς, είναι ένας 37χρονος Δανός που προσηλυτίστηκε στο ισλάμ και ήταν γνωστός στις αρχές καθώς «υπήρχαν φόβοι ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί», ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Πρόκειται για έναν άνδρα που είχε προσηλυτιστεί στο ισλάμ», δήλωσε ο Όλε Μπρέντρουπ Σέβερουντ, επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου. «Υπήρχαν φόβοι για προηγούμενη ριζοσπαστικοποίηση», διευκρινίζοντας ότι οι φόβοι αυτοί χρονολογούνταν από το 2020 και νωρίτερα.

Τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας ηλικίας 50 με 70 ετών σκοτώθηκαν και δύο ακόμη, ανάμεσά τους και ένα αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, τραυματίστηκαν στην επίθεση που προκάλεσε σοκ.

Ο 37χρονος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Ντράμεν όπου ανακρίθηκε επί περισσότερες από τρεις ώρες στη διάρκεια της νύκτας και ομολόγησε τις πράξεις του, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Φρέντρικ Νόιμαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μητέρα του άνδρα είναι Δανή και ο πατέρας του Νορβηγός.

Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά και η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Πηγή: newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες