Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ρίζες και αποανθρωπισμός, μέρος τρίτο.

Όμως αυτά τα φαινόμενα δεν είναι νεογέννητα. Είναι τέκνα της πολιτικής σκέψης των πνευματικών πατέρων τους. Ο Ρώσσος Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνωφ, στην φυλετική καταγωγή ήταν Καλμούκος, Εβραίος, και είχε ρίζες από Σουηδία ή Γερμανία, ο γνωστός ως Λένιν, προήγαγε την τρομοκρατία μέσω του στρατού τον οποίον ήλεγχε σε μεγάλο βαθμό ακόμα και πριν τις εκλογές επί κύβερνήσεως Κερένσκυ. Μόλις έλαβε στις εκλογές ποσοστό που δεν του επέτρεπε να κατακτήσει την εξουσία, το κόμμα του ήρθε δεύτερο, προχώρησε σε δικτατορία που την ονόμασε ''δικτατορία του προλεταριάτου'', δανειζόμενος την γνωστή έκφραση του δασκάλου του Μάρξ. Στην πραγματικότητα όμως ήταν δικτατορία μίας μειοψηφίας κατά του Ρωσσικού λαού, με τρομοκρατία, πόλεμο, εκτελέσεις, εκτοπίσεις, φυλακίσεις.

Ο Αναρχικός Νετσιάγιεφ υποστήριζε την ατομική τρομοκρατία και την πάσης φύσεως δολιότητα με σκοπό την ανατροπή του αστικού κράτους. Ακόμα και ο Μπακούνιν διέκοψε σχέσεις μαζί του! Ο Στάλιν ξεκίνησε την πολιτική του πορεία ως ληστής τραπεζών και τρόφιμος φυλακών, με το ψευδώνυμο Κόμπα!


 Φωτογραφίες από τον φάκελο του Στάλιν στις αρχές της δεκαετίας του 1910. Αυτός ο άνθρωπος ήταν υπεύθυνος για εκατομμύρια θανάτους εργατών και αθώων γυναικών, παιδιών και γερόντων, πάντα εν ονόματι της εργατικής ταξης και του λαού.

Απο την άλλη πλευρά του νομίσματος η αστική οικονομικώς φιλελεύθερη δεξιά, μέσω της καπιταλιστικής ''ανάπτυξης'' κάνει κάτι ακόμη χειρότερο. Αποδομεί τα ιερά θέσμια Θρησκείας και Έθνους δια της υλικής ευμάρειας. Η ένυλη πραγματικότητα γίνεται αρχή και τέλος του κοινωνικού όντος που μετατρέπεται σταδιακώς σε μονάδα. Κατάργηση της οικογένειας μέσω της οικονομικής αυτονόμησης των δύο φύλων και της μεταξύ τους αποξένωσης. Αποκοινωνικοποίηση των παιδιών λόγω μη σταθερού κέντρου οικογενειακής εστίας και διαζυγίων. Το πρόγραμμα του Λένιν στην αρχή της δικτατορίας του, εμπεριείχε προς συζήτηση την κοινοκτημοσύνη των γυναικών. Όμως ακόμη και οι ίδιοι οι κομμουνιστές δεν θα δέχονταν κάτι τέτοιο και ο Λένιν απλώς το απέσυρε. Σήμερα αυτό εφαρμόζεται αθόρυβα μέσω των εναλλαγών ερωτικών εφήμερων συντρόφων στην δήθεν πολιτισμένη δύση. Πάλι οι δύο όψεις του αυτού νομίσματος. 

Ποία η λύση στην μυθική τελικώς, διπολική αυτή πολιτική κατάσταση; Η απάντηση είναι δύο λέξεις, Πίστη και Έθνος. Κατά πρώτον ο άνθρωπος πρέπει να στραφεί στις ρίζες του. Το Έθνος του και την πατρογονική του μεταφυσική Πίστη. Βεβαίως πατρογονική, στα καθ' ημάς, είναι η Πίστη που οικοδομήθηκε με ελληνικά στοιχεία Λόγου, δόμησης δόγματος και λατρείας. Ουδεμία σχέση με την Ελλάδα και τον Έλληνα είχε ο πολυθεϊσμός και η αρχαία αλλά και νέα ειδωλολατρεία. Αυτό αποδεικνύεται από την πολεμική που άσκησαν οι Φιλόσοφοι, όπου στην πλειοψηφία τους ήταν μονοθεϊστές και λοιδορούσαν, καταδίκαζαν και αποστρέφονταν τα είδωλα και τη λατρεία τους. 

Ο Ξενοφάνης ο Κολοφώνιος, 570-480 π.Χ. υποστήριζε ότι υπάρχει μόνο ένας Θεός και όχι πολλοί. Επίσης έλεγε ότι ο Όμηρος και ο Ησίοδος προσέδωσαν στους θεούς τους, χαρακτηριστικά τα οποία ήταν κατηγορητέα, όπως την κλοπή, την απάτη και την μοιχεία!

Ο Ηράκλειτος, 540-480 π.Χ. υποστήριζε ότι όλα προέρχονται από το Ένα και κήρυξε εξαγνισμό από τα είδωλα. Όσοι λοιπόν θέλουν να λέγονται Έλληνες και στην θρησκεία, εφόσον έτσι το έχουν μέσα στο μυαλό τους, πρέπει να αποκηρύξουν τα είδωλα ώστε να συντάσονται με τον Ηράκλειτο και όχι με τους αγρότες που έβλεπαν κεραυνό και έτρεχαν να κρυφτούν από τον Δία. 

Επίσης όσοι θέλουν να λέγονται Έλληνες και στην θρησκεία πρέπει να ακούσουν τον αρχαίο πρόγονο μας Ηράκλειτο, ο οποίος κατηγορούσε τους ποιητές Όμηρο και Ησίοδο για καταστροφική επίδραση στα ήθη των ανθρώπων. Μάλιστα απειλούσε όσους συμμετείχαν σε οργιαστικές τελετές! Ελάχιστη σχέση έχουν λοιπόν όσοι αυτοαποκαλούνται ''Έλληνες στη θρησκεία και όχι ιουδαιοχρστιανοί'', με την αρχαία ελληνική σκέψη των μεγάλων Φιλοσόφων μας. Διότι όχι μόνο οι προαναφερόμενοι δύο αλλά και δεκάδες άλλοι καταδίκασαν την πολυθεϊα. Για μελέτη του θέματος με παραπομπές κάνετε κλικ εδώ.

Ο πατέρας της Ιστορίας Ηρόδοτος, σίγουρα όχι Χριστιανός αφού έζησε προ Χριστού, έγραψε στο βιβλίο του Ιστορίαι ή Ευρισκόμενα Ιστορικά, ότι οι αρχαίοι Έλληνες πήραν τους θεούς και το τυπικό λατρείας τους από τους Αιγυπτίους! Όσοι λοιπόν απορρίπτουν τον Χριστιανισμό λόγω δήθεν ιουδαϊκής προέλευσης και στρέφονται στον νεοπαγανισμό, καλό θα ήταν να αναθεωρήσουν διότι γίνονται σύμφωνα με τη λογική τους Αιγύπτιοι. Για μελέτη εκτενή με παραπομπές κάνετε κλικ εδώ

Όσοι πιστεύουν ότι η μεταφυσική πεποίθηση, τούς καθορίζει και φυλετικώς, τί απαντούν στην ερώτηση, τί φυλής είναι ο Γάλλος που υιοθέτησε την Ιαπωνική θρησκεία Σίντο, προφέρεται Σίν'τοου, παρέμεινε Γάλλος ή μεταλλάχτηκε σε γαλλόφωνο Ιάπωνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες