Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Διωγμοί εναντίον Χριστιανών στον 21ο αιώνα.

Ο Δρ. Πόλ Μάρσαλ, ο οποίος είναι στέλεχος του Κέντρου για την θρησκευτική ελευθερία στην Ουάσιγκτον, δήλωσε: ''Ανά τον κόσμο 200 εκατομμύρια Χριστιανοί αντιμετωπίζουν τη βία λόγω της πίστης τους. Άλλα 350 εκατομμύρια υφίστανται εις βάρος τους διακρίσεις στην εκπαίδευση, στην εξεύρεση εργασίας και στην ανέγερση κατοικίας''.

Επί πλέον σε άρθρο του Άντονυ Μπράουν, συντάκτη των Τάιμς του Λονδίνου, αναφέρονται τα εξής: ''Περισσότεροι από 300 εκατομμύρια Χριστιανών βρίσκονται κάτω από τον φόβο και την απειλή βίας και των εις βάρος τους διακρίσεων''.

Από την Κίνα, την Βόρεια Κορέα, την Μαλαισία, την Ινδία, το Πακιστάν, την Σρι Λάνκα, ως την Αίγυπτο και την Τουρκία, οι Χριστιανοί υφίστανται με βάση τους ισχύοντες νόμους εις βάρος τους διακρίσεις, στέρηση της ελευθερίας τους, υποχρεωτικές εκτοπίσεις και πιέσεις να αλλάξουν θρήσκευμα''.
 
Πηγή: περιοδικό Βοανεργές, έτος 2006, τεύχος 27ο, σελ. 94.
 
(Σχόλιο Εγκολπίου: Παγκοσμίως οι Χριστιανοί σφάζονται, βιάζονται, εκτοπίζονται, πεθαίνουν σε φυλακές, από πείνα, δίψα και κακουχίες επειδή πιστεύουν στον Χριστό. Έχουν την επιλογή να αρνηθούν τον Χριστό και να ζήσουν μία ζωή ελεύθερη χωρίς απειλές και θανάτους, όμως δεν το κάνουν. Προτιμούν να πεθάνουν πολλοί εξ αυτών και άλλοι να είναι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Βόρεια Κορέα, να τρώνε τα κόπρανα τους και να πίνουν τα ούρα τους, γιατί έτσι τους διατάζουν οι δεσμοφύλακες τους υπό την απειλή του όπλου.

Καποιοι ψευτοχριστιανοί στη Πατρίδα μας όμως, σφάζονται όχι για τον Χριστό αλλά ''σφάζουν'' τον Χριστό με τις ψευτοακριβολογίες τους, για τυπικά θέματα στην ακολουθία, για το ποιός επιτρέπεται να παίρνει αντίδωρο και ποιός όχι, τί τροπάριο θα πει ο δεξιός ή ο αριστερός ψάλτης και άλλα ανούσια ζητήματα, τα οποία ο διαβολικός εγωϊσμός τους, τα έχει μεγαλοποιήσει στη φαντασία τους και τα έχουν ανάγει σε απόλυτη αλήθεια, με αποτέλεσμα να υπηρετούν τον σατανά με τη σκανδαλοποιούσα συμπεριφορά τους η οποία είναι χειρότερη και από ποιμαντική λύκου ανάμεσα σε άκακα πρόβατα.

Δυστυχώς τέτοιου είδους ''ορθόδοξοι'' είναι οι καλύτεροι φίλοι του διαβόλου, που μία από τις μέριμνες του είναι, πώς θα ταράζει μονίμως το ορθόδοξο ποίμνιο με θέματα ανύπαρκτα και ανούσια εν ονόματι δήθεν της ακρίβειας της πίστεως, της καθαρής ομολογίας και άλλων βαρύγδουπων λέξεων προς άγραν οπαδών της νέας εωσφορικής διδαχής, η οποία ξέφυγε δήθεν από τόσους αγίους που πέρασαν τα παλαιότερα χρόνια... 
 
Η λέξη κατάντια για τέτοια άτομα που θεωρούν εαυτούς ''ορθοδόξους χριστιανούς'' είναι πολύ φτωχή για να αναδείξει το σκοτάδι της ψυχής τους. Ευχόμεθα κάποτε να καταλάβουν, πριν φτάσουν ενώπιον του αλάθητου Κριτή που όλα τα ζυγίζει με απόλυτη δικαιοσύνη και ακρίβεια. Αμήν!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες