Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Βίαζαν ανήλικες κοπέλες στο όνομα του αλλάχ τους.


Η 15χρονη Άρια, περιγράφει λεπτό προς λεπτό τις στιγμές φρίκης που έζησε ως αιχμάλωτη των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με την ίδια, πριν από έξι περίπου εβδομάδες η οικογένειά της μαζί με γείτονες εγκατέλειψαν ξαφνικά τα σπίτια τους στη Sinjar όταν άκουσαν ότι έρχονται τζιχαντιστές. Στάθηκαν όμως άτυχοι αφού μαχητές της ISIS κρατώντας μαύρες σημαίες, αφού τους έκλεισαν το δρόμο, τους έβγαλαν από τα αυτοκίνητα και χώρισαν γυναίκες από άντρες.

Απήγαγαν κάποια κορίτσια μαζί με εκείνη βάζοντάς τες σε ένα βανάκι. Τις οδήγησαν 120 χλμ μακριά από τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ που έχει καταληφθεί από τζιχαντιστές και τις κλείδωσαν σε ένα σπίτι μαζί με δεκάδες άλλες έφηβες.

"Προσπάθησαν να μας αλλάξουν τη θρησκεία. Μας έιπαν 'διαβάστε το Κοράνι'. Κάποια κορίτσια απάντησαν ότι δεν έχουν πάει σχολείο και δε ξέρουν να διαβάζουν. Δε μπορούσα να καταλάβω το Κοράνι" είπε η Άρια η οποία έμεινε αιχμάλωτη των τζιχαντιστών, σε άθλιες συνθήκες για περισσότερες από τρεις εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της ένα σεϊχης πήγε και πήρε περίπου 20 κορίτσια, μεταξύ των οποίων και την 14χρονη ξαδέρφη της Άρια.

"Την βίασε. Ήμουν τόσο φοβισμένη. Πολλές από τις φίλες μου βιάστηκαν. Είναι τόσο δύσκολο να μιλάω γι΄αυτό" ανέφερε η Άρια ενώ όταν ρωτήθηκε για τον an βίασαν και την ίδια, η 15χρονη κούνησε το κεφάλι και πρόσθεσε "βλέπω τα πρόσωπά τους όλη την ώρα. Έχω συνέχεια εφιάλτες. Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι πώς εκτονώνονταν σεξουαλικά στα κορίτσια. Έχω δει και έχω περάσει πάρα πολλά".

Στη συνέχεια δυο στρατιώτες της ISIS πήραν την Άρια και μια φίλη της στην πόλη Fallujah. "Ήταν πολύ ψηλοί και μεγαλόσωμοι με μούσι. Ακόμα και άντρες θα τους φοβόντουσαν. Μας ανάγκασαν να τους παντρευτούμε, με την απειλή ότι θα μας κάνουν κακό αν δεν δεχόμασταν. Μας έδωσαν ένα τηλέφωνο για να καλέσουμε τις οικογένειές μας και να τους πούμε ότι αλλαξοπιστήσαμε" είπε η 15χρονη.

Από αυτό το τηλέφωνο, κάλεσαν μυστικά το θείο μιας φίλης τους που είχε γνωστούς σε αυτή την πόλη και οι οποίοι τις βοήθησαν. Όταν οι τζιχαντιστές έφυγαν από το σπίτι, έσπασαν την πόρτα και δραπέτευσαν. Αφού περπάτησαν για μία περίπου ώρα, συνάντησαν τους γνωστούς οι οποίοι τις μετέφεραν σε ένα ασφαλές μέρος. "Στην αρχή σκεφτήκαμε να αυτοκτονήσουμε" ισχυρίστηκε η Άρια.

Όταν η Άρια επέστρεψε στην οικογένειά της την περίμενε μία τραγική είδηση. Ο αδερφός τηε ήταν νεκρός.
 
Πηγή: CNN - enikos.gr - stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες