Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Τουρκική σειρά βεβηλώνει καί καταστρέφει ἱστορική ἐκκλησία.

https://olympiada.files.wordpress.com/2014/09/ceb2ceb5ceb2ceb7cebbcf89cf83ceb7-ceb5cebacebacebbceb7cf83ceb9ceb1cf83.jpg
 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ενώ εδώ στην χώρα μας τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της ηλιθιοποίησης των Νεοελλήνων πληρώνουν εκατομμύρια δολάρια στους Τούρκους για να προβάλουν τις τουρκικές τηλεοπτικές σειρές της αποβλάκωσης, στην Τουρκία μια καινούργια τουρκική τηλεοπτική σειρά βεβηλώνει με τον πιο αποτροπιαστικό τρόπο, (από ομολογία τουρκικής εφημερίδας ), μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία της Καππαδοκίας. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, σε αποκαλυπτικό άρθρο της με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο, «Dizi setinde tarihi ayıp» ο οποίος ομολόγει μια «Ιστορική ντροπή» της τουρκικής τηλεοπτικής σειράς, η εκκλησία της Παναγίας, στην πόλη της Νεάπολης της Καππαδοκίας, όπου υπήρχε μεγάλη και ανθούσα ελληνορθόδοξη κοινότητα πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών, έχει παραβιαστεί και βεβηλωθεί από σκηνές απάνθρωπης βίας. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρεται στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Παναγιάς στο Νεβσεχίρ, που λειτουργούσε μέχρι το 1924, όταν μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών εγκαταλείφθηκε από τους ελληνορθόδοξους κατοίκους που αποχώρησαν από την πατρογονική τους εστία. Την περίοδο του 1950 -1983 η εκκλησία είχε μετατραπεί σε φυλακές από τις τουρκικές αρχές και στην συνέχεια εγκαταλείφτηκε κυριολεκτικά στην τύχη της, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει σημεία ολικής κατάρρευσης. Από το 1986 και μετά, άρχισε να κινεί το ενδιαφέρον των τουρκικών αρχών για την ιστορική και τουριστική αξία της και άρχισαν κάποια έργα αναστύλωσης και ανακίνησης της αλλά στη συνέχεια, προφανώς λόγω έλλειψης ουσιαστικού ενδιαφέροντος, τα έργα σταμάτησαν.
 
Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν το τουρκικό κανάλι, Fox TV, άρχισε τελευταία τα γυρίσματα μιας καινούργιας τηλεοπτικής σειράς με τον τίτλο, «Emanet», δηλαδή, «Παρακαταθήκη». Όπως αναφέρεται οι δημιουργοί της σειράς, σκηνοθέτης, κάμεραμαν και ηθοποιοί, διάλεξαν το εσωτερικό της ιστορικής αυτής εκκλησίας για να γυρίσουν σκηνές χαρακτηριστικής τουρκικής βίας με αίμα και πολύ ξύλο που τις βλέπουμε και στα σήριαλ που προβάλλονται στις ελληνικές τηλεοπτικές οθόνες και με τα οποία εκστασιάζονται βλακωδώς οι Έλληνες τηλεθεατές. Οι υπεύθυνοι του καναλιού για να γυρίσουν τις σκηνές αυτές, κατέστρεψαν τις σιδερένιες μπάρες που είχαν τοποθετηθεί για να προστατευόσουν τον εξωτερικό περίγυρο της εκκλησίας και αφού παραβίασαν τις θύρες, εισέβαλαν μέσα και άρχισαν τα γυρίσματα. Οι σκηνές που τραβήχτηκανν αποτελούν αν μη τι άλλο μια αισχρή βεβήλωση για τον ιερό χώρο μιας ιστορικής εκκλησίας που κτίστηκε, όπως αναφέρουν οι ιστορικές πληροφορίες, το 1849 και μέχρι το 1924 λειτουργούσε ανελλιπώς για το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της καπαδοκικής πόλης της Νεάπολης, (τουρκικά Νεβσεχίρ).
 
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την προσοχή κάποιων τοπικών παραγόντων και ο διευθυντής του «Ιδρύματος Ερευνάς και Προστασίας Πολιτιστικών Κτισμάτων» της Καππαδοκίας, Mükremin Tokmak, προχώρησε σε καταγγελία στην τοπική εισαγγελία για την παράνομη, όπως ανέφερε, παραβίαση του ιστορικού ναού και κυρίως για τις σκηνές ανείπωτης βίας που γυριστήκαν στο εσωτερικό του βεβηλώνοντας τον χώρο. Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην καταγγελία, «Tahribat çok büyük», δηλαδή, «Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη» και γι’ αυτό θα πρέπει να επέμβει αμέσως η τοπική εισαγγελία και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να σταματήσει η ιεροσυλία και η βεβήλωση του ιερού χώρου με την παράλληλη οικιστική καταστροφή του.
 
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Τουρκία για χάριν των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών που προβάλουν και καλλιεργούν μια χαρακτηριστική βία, εδώ στο Ελλαδιστάν τα μεγάλα ελληνικά, (;;;), κανάλια προσχωρούν ακάθεκτα και συνεχίζουν να μας πλημμυρίζουν με τις τουρκικές τηλεοπτικές αθλιότητες δίνοντας εκατομμύρια στους Τούρκους παραγωγούς, προς δόξα του ελληνικού «πολιτισμού» της τουρκικής βλακείας και αθλιότητας.

Γιασιασίν Γιουνανιστάν!
 
 
 Πηγή: hristospanagia3.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες