Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι ο Άσαντ προστάτευε τους Χριστιανούς.

 
Στην φωτογραφία που τραβήχτηκε την Κυριακή, 20 Απριλίου 2014, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, ελέγχει ένα κατεστραμμένο ναό κατά την επίσκεψή του στο χριστιανικό χωριό Μααλούλα, κοντά στη Δαμασκό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εξέπληξε τους επισκέπτες του, την αντιπροσωπεία των Ανατολικών Χριστιανών Πατριαρχών, την Πέμπτη, όταν τους είπε ότι ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ "προστάτευε τους Χριστιανούς στη Συρία."

Ο Ομπάμα συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία στο Λευκό Οίκο για 35 λεπτά, κατά τα οποία, οι πατριάρχες παρουσίασαν ένα έγγραφο στο οποίο εκτίθεται η κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και οι απειλές και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, που οφείλονται εν μέρει στην επέκταση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS).

Πηγές ανέφεραν στην αραβική Al-Akhbar, ότι το highlight της συνάντησης ήταν όταν ο Ομπάμα είπε την εξής φράση: «Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία προστάτευε τους Χριστιανούς».

Ο Ομπάμα χρησιμοποίησε στη συνέχεια τον όρο "η συριακή κυβέρνηση" αντί του "καθεστώτος", το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ όταν περιγράφουν την κυβέρνηση στη Συρία.

Έκπληκτοι οι συμμετέχοντες δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που άκουσαν. Ωστόσο, ένας από τους καλεσμένους απευθύνθηκε στον Ομπάμα και είπε: «Τότε θα πρέπει να σταματήσετε να μιλάτε για μια μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση».

Ο Ομπάμα μίλησε για τις προγραμματισμένες αμερικάνικες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι αυτές θα βοηθήσουν «να διευκολυνθεί η (συριακή) πολιτική διαδικασία».

Ο πρόεδρος ΗΠΑ, στη συνέχεια μίλησε για την «υποστήριξη του λιβανικού στρατού», από την χώρα του, εξηγώντας ότι «τα όπλα που οι ΗΠΑ έδωσαν στο λιβανικό στρατό είναι η καλύτερη απάντηση στο ISIS στο Λίβανο».
 
Πηγή: Κόκκινος Ουρανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες