Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Θάβουν γυναικόπαιδα ζωντανά οι ισλαμιστές.

 
 
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 500 μέλη της ιρακινής μειονότητας των Γεζίντι στη διάρκεια της προέλασής τους στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο ιρακινός υπουργός ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Ο Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι είπε ακόμη ότι οι τζιχανιστές έθαψαν ζωντανά κάποια από τα θύματά τους, περιλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, και ότι περίπου 300 γυναίκες απήχθησαν ως σκλάβες.

Την ίδια ώρα οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί σε θέσεις των τζιχαντιστών της ISIS συνεχίζονται. Όπως έχει γίνει γνωστό από τον Μπάρακ Ομπάμα μέχρι στιγμής κατέστρεψαν τα όπλα και τον εξοπλισμό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση στην πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, την Αρμπίλ. Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην ιρακινή κυβέρνηση και στις κουρδικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι τόσο ο Ομπάμα όσο και άλλοι αξιωματούχοι έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στο Ιράκ.

Εν τω μεταξύ βρετανικά και γαλλικά μεταγωγικά αεροσκάφη άρχισαν τις ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληθυσμούς που απειλούνται από την προέλαση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.

Χθες, αμερικανικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις των τζιχαντιστών ύστερα από την απόφαση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν δράση για να αποφευχθεί «γενοκτονία».

Κούρδοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι κατά τους σημερινούς βομβαρδισμούς εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 αντάρτες και τραυματίστηκαν 55.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο την περιοχή Καζάρ, που βρίσκεται μεταξύ της Μοσούλης και του Αρμπίλ.

Πηγή: stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες