Η απληστία τυραννεί, η πλεονεξία καταδυναστεύει, το ψέμα υπερηφανεύεται, η εμπιστοσύνη προς τους άλλους χάθηκε, η αλήθεια εγκατέλειψε την γη.

(Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.)Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Μουσουλμάνος έκανε γης μαδιάμ καθολική εκκλησία.

Γαλλία: Μουσουλμάνος έκανε γης μαδιάμ καθολική εκκλησία

 
 
Την Τρίτη 5 Αυγούστου στο Thonon-les-Bains στην ανατολική Γαλλία, λίγο πριν από τις 8 το πρωί, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, διέπραξε σημαντικές πράξεις βανδαλισμού στην εκκλησία του Saint-Hippolyte (Αγ. Ιππόλυτος) και στην παρακείμενη βασιλική του Saint-François-de-Sales: ανέτρεψε και έσπασε δύο βωμούς, τα κηροπήγια και τα αναλόγια, κατέστρεψε αγάλματα, γκρέμισε το αρτοφόριο, αναποδογύρισε ένα τεράστιο μπρούτζινο σταυρό, έσπασε το σκευοφυλάκιο της πόρτας και έσπασε μερικά παράθυρα βιτρό.

 
Σύμφωνα με τον ιερέα της εκκλησίας, ήταν ένας «νεαρός μουσουλμάνος», αλλά το αν η πράξη του είχε θρησκευτικά κίνητρα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. 
... Σύμφωνα με τον ιερέα "υπάρχει βεβήλωση, αλλά και ιεροσυλία, δεδομένου ότι οι άρτοι της Ευχαριστίας (hosts) * καταπατήθηκαν».

* Πρόκειται για τις όστιες (σαν μπισκοτάκια) που τρώνε οι καθολικοί κατά τη διάρκεια της θείας ευχαριστίας.

Άλλες πηγές αναφέρουν τον δράστη ως «τυνησιακής καταγωγής» και ότι απλά ήταν «διανοητικά ανισόρροπος».
 
Πηγή: Κόκκινος ουρανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνωστες