Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Οι τιμωρίες στη σαηεντολογία...



«Το ενδεχόμενο η 6χρονη Σούρι, κόρη του Τομ Κρουζ και της Κέιτ Χολμς, να πάει έγκλειστη στο Sea Organization (Sea Org), το διαβόητο εκπαιδευτήριο της «εκκλησίας» της Σαηεντολογίας, της θρησκευτικής φιλοσοφίας στην ιεραρχία της οποίας μέχρι τώρα ο Κρουζ είναι τρίτος τη τάξει, ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και στοίχισε το γάμο του ζευγαριού.

Αν και η οργάνωση δέχεται για εκπαίδευση άτομα άνω των 16 ετών, ο Τομ Κρουζ φαίνεται διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα για να δεχτούν τη Σούρι στο Sea Org».

Αυτά αναφέρονται σε άρθρο της Κυπριακής εφημερίδας Πολίτης ημερομηνίας 5 Ιουλίου 2012 με τίτλο ΤΟ «ΚΑΣΤΡΟ» ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ – Το απομονωμένο Sea Org φρουρείται από ελεύθερους σκοπευτές.

Το αποκαλυπτικό άρθρο συνεχίζει με τα ακόλουθα: «Το Sea Org βρίσκεται σε μια ερημική περιοχή της Καλιφόρνιας και αποτελεί το αρχηγείο της οργάνωσης – αίρεσης. Σύμφωνα με το «καταστατικό», στα μέλη της ακαδημίας της Σαηεντολογίας απαγορεύεται να κάνουν παιδιά.

Ανάμεσα στους τρόπους εκπαίδευσης της ακαδημίας περιλαμβάνεται και η τιμωρία στην «Τρύπα». Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιο μέλος, για παράδειγμα, κοιτάξει «στραβά» έναν ανώτερο, φυλακίζεται σε δύο αμπάρια, έξω από το κτήριο, για πολλές ώρες και χωρίς τροφή.

Οι «γέροντες» της Σαηεντολογίας έχουν πείσει τα μέλη της Sea Org ότι σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να τιμωρούνται εθελοντικά. Οι τιμωρίες μπορεί να περιλαμβάνουν στέρηση τροφής, ύπνου ή ακόμα και απαγόρευση επικοινωνίας με τους υπόλοιπους, σύμφωνα με το ABC NEWS.

Η τιμωρία μπορεί επίσης να περιλαμβάνει χειρωνακτική εργασία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι «τιμωρημένοι» ντύνονται και με μαύρα ρούχα για να στιγματίζονται.

Το συγκρότημα λέγεται ότι φυλάσσεται από ελεύθερους σκοπευτές, οι οποίοι κρύβονται σε καταλύματα.

Επίσης, γύρω-γύρω από το εκπαιδευτήριο υπάρχει φράχτης με λεπίδες από μέσα και από έξω, ενώ ο χώρος είναι γεμάτος και με ανιχνευτές κίνησης.

Κάτω από δύο φωτογραφίες των εγκαταστάσεων της οργάνωσης, γράφει: «Κατά τη Σαηεντολογία, ο «Υπεράνθρωπος» βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο και μπορεί να ελευθερωθεί» με την τεχνική Dianetiks.

Παγκύπρια Ένωση Γονέων
 
Πηγή: Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες