Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Η Σαηεντολογία διαλύει οικογένειες.

«Η Σαηεντολογία διαλύει οικογένειες», λένε πρώην μέλη της.


Του CIAN TRAYNOR
 
Μετάφραση Ελένη Ζήνωνος
 
2 Ιουλίου 2012

Πρώην μέλος της «εκκλησίας» της Σαηεντολογίας έχει προειδοποιήσει την ηθοποιό Κέϊτυ Χολμς, τί να αναμένει, αν μιλήσει εναντίον της θρησκευτικής οργάνωσης, μετά το χωρισμό της από τον Τομ Κρουζ.

Μιλώντας στο Dublin Offlines, ένα συνέδριο που διοργανώθηκε από πρώην Σαηεντολόγους, η Σαμάνθα Ντομίγκο ισχυρίστηκε ότι το να προσπαθήσει να εγκαταλείψει την «εκκλησία» θα προκαλούσε πολύ έντονη αντίδραση εκ μέρους της οργάνωσης.

Η Ντομίγκο πέρασε 20 χρόνια στην οργάνωση, πριν την εγκαταλείψει το 2009, μετά τη διάλυση του γάμου της με το μουσικό και επίσης Σαηεντολόγο Πλασίτο Ντομίγκο το νεώτερο.

Μιλώντας δημόσια για τις εμπειρίες της, η Ντομίνγκο είπε ότι η «εκκλησία» πίεζε τον πρώην σύζυγο της να αποσυνδεθεί από αυτήν (τη σύζυγο του) και να επικοινωνούν με τις τρεις κόρες τους μόνο μέσω δικηγόρου.

Η απειλή ότι θα δημοσιοποιούσαν λεπτομέρειες από τον –καθοδηγούμενο από την «εκκλησία» -γάμο τους, επιδείνωνε τις δυσκολίες του ζευγαριού, πρόσθεσε, μέχρι που ο μουσικός εγκατέλειψε και εκείνος την οργάνωση.

«Ελπίζω ο Τομ και η Κεϊτυ να μην είχαν συμβουλευτική γάμου, (από την Σαηεντολογία), διότι αν πήραν, η «ΟSA» θα έχει εκείνους τους φακέλους με τις λεπτομέρειες», λέει η Ντομίγκο, η οποία ακόμα ασκεί τη Σαηεντολογία ανεξάρτητα από την «εκκλησία».

Η παρουσίαση της Ντομίγκο επικεντρώθηκε στις πτυχές της οργάνωσης, που πιστεύει ότι καταστρέφουν τις ζωές των ανθρώπων.

«Η αναγκαστική αποσύνδεση, προκαλεί την διάλυση και καταστροφή των οικογενειών, τη διάλυση μακροχρόνιας φιλίας, την απώλεια των παιδιών, την απώλεια των γονέων».

Σχεδόν οι μισοί από αυτούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση, την πρώτη του είδους της στην Ιρλανδία, ήσαν μεταμφιεσμένοι με πολύχρωμες κουκούλες, πέπλα και φουλάρια και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με βέλη και τις χαρακτηριστικές μάσκες - σήμα κατατεθέν της online «ακτιβιστικής» ομάδας «Ανώνυμοι Διαδηλωτές», («Anonymous»), τα μέλη της οποίας είχαν ταξιδέψει από τη Γαλλία, Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο για να παρακολουθήσουν και να υποστηρίξουν την εκδήλωση.
 
Πολλοί από τους επισκέπτες που κατέφθαναν στο συνέδριο, καταγράφησαν σε video από δύο άτομα που βρίσκονταν έξω από τον χώρο, στο Teachers’ Club στην πλατεία Parnell Square στο Δουβλίνο.

Ο πρώην Σαηεντολόγος Pete Griffiths, διοργανωτής της όλης οργάνωσης, πιστεύει ότι πρόκειται για μια τακτική παρακολούθησης από τη Σαηεντολογία, μέσω μυστικών πρακτόρων και ότι παρόμοια συνέδρια είχαν ανατραπεί στο παρελθόν, μέσω διαταραχών από μέρους της λατρείας.

Ο Jamie DeWolf, δισέγγονος του ιδρυτή της Σαηεντολογίας L. Ron Hubbard, ήταν ένας από τους πολλούς ομιλητές που αναφέρθηκαν στις φερόμενες ως τεχνικές εκφοβισμού της «εκκλησίας».

Περιγράφοντας με ζωηρή παραστατικότητα τις δυσκολίες της οικογένειας του με τη θρησκευτική οργάνωση, διαμέσου πολλών γενεών, περιέγραψε τον Hubbard ως ένα «καταφερτζή», δραστήριο άνθρωπο του οποίου η «θεολογία» δημιούργησε μια «πυραμίδα –απάτη που πουλά μυστικά».

Ήταν μια άποψη που επαναλήφθηκε πολλές φορές απο ακαδημαϊκούς επικριτές και άλλους πρώην Σαηεντολόγους που μίλησαν στη συνέχεια.

Ανάμεσα τους ο Gerry Armstrong, ο οποίος είχε διατελέσει προσωπικός αρχειοφύλακας του Hubbard και εγκατέλειψε την οργάνωση, μετά τον εντοπισμό ανησυχητικών αποκλίσεων μεταξύ των ισχυρισμών/απαιτήσεων του Hubbard και των επίσημων αρχείων του.

Ένας άλλος, ήταν ο David Edgar Love, που έδωσε μια έντονα φορτισμένη συναισθηματικά, περιγραφή της κακοποίησης που βίωσε σε Καναδικό παράρτημα του Narconon, ενός προγράμματος της Σαηεντολογίας για αποτοξίνωση από τα ναρκωτικά, το οποίο έκλεισαν οι αρχές Υγείας του Κεμπέκ, τον περασμένο Απρίλιο.

Από τους 15 ομιλητές, αρκετοί υποστήριξαν ότι η οργάνωση αγωνίζεται να επιβιώσει ενόψει των πολλών αποστασιών από αυτή και εξήρε το κουράγιο εκείνων που δημοσιοποίησαν τις εμπειρίες τους. Η «εκκλησία» της Σαηεντολογίας αρνείται συστηματικά τέτοιους ισχυρισμούς και υποστηρίζει ότι οι διαδηλωτές εκφράζουν τη θρησκευτική τους μισαλλοδοξία.

«Αυτή είναι η δυναμική τέτοιων συνεδρίων», είπε ο κ. DeWolf. «Μόλις τραβήξεις την κουρτίνα πίσω από την οποία κρύβονται, τότε δεν έχουν πια καμιά δύναμη».

http://www.irishtimes.com

Σχόλιο από την Παγκύπρια Ένωση Γονέων.

Ρίχνοντας κάποιος μια ματιά στα γνωρίσματα των «Καταστροφικών Λατρειών», αμέσως διαπιστώνει ότι η όλη δομή τους αποσκοπεί στην απόλυτη κυριαρχία πάνω στα θύματά τους. Μέσα από αυτή τσακίζουν κυριολεκτικά την προσωπικότητα των οπαδών τους, τους οποίους μετατρέπουν σε πρόθυμους άμισθους σκλάβους, ένα είδος ρομπότ, δημιουργώντας μια ψυχοβιομηχανία με το πρόσχημα της «διερεύνησης της συνείδησης», που επιτυγχάνεται με την προσφορά πανάκριβων σεμιναρίων.

Περισσότερα βλέπε στο: Εγκυκλοπαιδικό ΛΕΞΙΚΟ Θρησκειών και Αιρέσεων, Παραχριστιανικών –Παραθρησκευτικών Ομάδων και Σύγχρονων Ιδεολογικών Ρευμάτων, του Αρχιμ. νυν Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, Έκδοση Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης, Κύπρος 2002.

Παγκύπρια Ένωση Γονέων
 
Πηγή: Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες