Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

O.H.E. και Βατικανό.

 
 
Τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν σήμερα το Βατικανό να "απομακρύνει αμέσως" όλους τους κληρικούς που έχει αποδειχθεί ότι ευθύνονται για παιδεραστία ή είναι ύποπτοι για το συγκεκριμένο έγκλημα και να τους παραδώσει στις αρχές, όπως επισημαίνεται σε μία χωρίς προηγούμενο επικριτική έκθεσή τους.

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού ανακοίνωσε ότι η Αγία Έδρα θα πρέπει επιπλέον να παραδώσει τα αρχεία της σχετικά με τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης δεκάδων χιλιάδων παιδιών στις αρχές, ώστε να λογοδοτήσουν οι ένοχοι και "όσοι απέκρυψαν τα εγκλήματά τους".

Η πρωτοφανώς αιχμηρή έκθεση της Επιτροπής —η πιο εκτεταμένη κριτική εναντίον της ιεραρχίας της Καθολικής Εκκλησίας από τον διεθνή οργανισμό— ακολουθεί τη δημόσια κατάθεση στον ΟΗΕ αξιωματούχων του Βατικανού τον περασμένο μήνα.

"Η Επιτροπή ανησυχεί έντονα για το ότι η Αγία Έδρα δεν έχει αναγνωρίσει την έκταση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν, δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και για την προστασία των παιδιών και έχει υιοθετήσει πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στη συνέχιση της κακοποίησης και στην ατιμωρησία των δραστών", αναφέρει η έκθεση.

Το Βατικανό αναμένεται να εκδώσει μια ανακοίνωση για το θέμα αυτό αργότερα σήμερα.

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού ανακοίνωσε ότι η Καθολική Εκκλησία δεν έχει λάβει ακόμη μέτρα για την αποφυγή νέων κρουσμάτων όπως το σκάνδαλο με τα «Άσυλα» ή «Πλυντήρια της Μαγδαληνής», δηλαδή τα ιδρύματα που λειτουργούσαν στην Ιρλανδία από τα μέσα της δεκαετίας του 1920 ως το 1996 υπό την διεύθυνση της Καθολικής Εκκλησίας, όπου οι τρόφιμες υποχρεούνταν, μεταξύ άλλων, να εργάζονται πολύ σκληρά και μάλιστα αμισθί επί χρόνια.

Η Επιτροπή ζητεί τη διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας στα "Πλυντήρια" και σε παρεμφερή ιδρύματα ώστε οι υπεύθυνοι να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και "να αποζημιωθούν πλήρως τα θύματα και οι οικογένειές τους".

Μία επιτροπή που συγκροτήθηκε τον Δεκέμβριο από τον πάπα Φραγκίσκο θα πρέπει να διερευνήσει όλες τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών "καθώς και τους χειρισμούς τους από την ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας", σημειώνει η έκθεση.

"Oι δράστες έχουν μετακινηθεί από ενορία σε ενορία ή σε άλλες χώρες "σε μία προσπάθεια συγκάλυψης αυτών των εγκλημάτων"

Όπως προσθέτει η έκθεση, οι δράστες έχουν μετακινηθεί από ενορία σε ενορία ή σε άλλες χώρες "σε μία προσπάθεια συγκάλυψης αυτών των εγκλημάτων".

"Εξαιτίας ενός κώδικα σιωπής που επιβλήθηκε σε όλα τα μέλη του κλήρου υπό την απειλή του αφορισμού, κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σχεδόν ποτέ δεν καταγγέλθηκαν στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις χώρες όπου διαπράχθηκαν αυτά τα εγκλήματα", τονίζει η Επιτροπή του ΟΗΕ.

Τον περασμένο μήνα, στη διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης, η Επιτροπή άσκησε πιέσεις στους εκπροσώπους του Βατικανού να αποκαλύψουν την έκταση των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που πραγματοποιούνταν επί δεκαετίες από καθολικούς ιερείς, τους οποίους ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε "ντροπή της Εκκλησίας".

Οι απεσταλμένοι της Αγίας Έδρας αρνήθηκαν τις κατηγορίες περί συγκάλυψης από το Βατικανό και απάντησαν ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει θεσπίσει σαφείς κανονισμούς με στόχο την προστασία των παιδιών από ορισμένους ιερείς. 
 
Πηγή: agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες