Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Knokke - Οικουμενιστική συμπροσευχή για Χριστιανική Ενότητα.


Στη βελγική επαρχία της Δυτικής Φλάνδρας και στο δήμο του Knokke πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2014 στον Αγγλικανικό καθεδρικό ναό οικουμενιστική συμπροσευχή στα πλαίσια της Εβδομάδας Προσευχής για την ενότητα των χριστιανών.

Παραβρέθηκαν ο νέος Μητροπολίτης Βελγίου, Αθηναγόρας Πέκσταντ, (υπάγεται στο Πατριαρχείο Κων/λεως.) και ο οικονόμος Μπέρναντ Πέκσταντ.



Πηγή: Ακτίνες
(Σχόλιο Εγκολπίου: Η ένωση μεταξύ αιρετικών ορθοδοξόσχημων και λοιπών χριστιανικών αιρέσεων έχει συντελεσθεί ήδη. Τί αναμένουν οι αδελφοί μας νεοημερολογίτες, που γνωρίζουν τη κατάσταση, για να εξέλθουν από το αιρετικό μονοπάτι που τους οδηγούν οι ταγοί τους; Οι νεοημερολογίτες Επίσκοποι που διαμαρτύρονται προφορικώς και γραπτώς για τα φαινόμενα αυτά, πώς αντέχουν να συμπροσεύχονται με τους αιρετικούς συνεπισκόπους τους και να είναι μελη αυτών των αιρετικών εκκλησιών; Με τα λόγια και τις συνεχείς διαμαρτυρίες τόσες δεκαετίες τίποτα δεν άλλαξε...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες