Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Βατικανό και Ο.Η.Ε.


Το Βατικανό κατηγόρησε σήμερα τον ΟΗΕ ότι «παραποίησε» τα γεγονότα στην έκθεσή του για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από καθολικούς ιερείς, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή είναι ιδεολογικά προκατειλημμένη και άδικη.

«Θα μπορούσαμε σχεδόν να πούμε ότι η έκθεση (της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού) ήταν προετοιμασμένη εκ των προτέρων, πριν τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Αγίας Έδρας», κατήγγειλε ο αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάζι, ο πρεσβευτής του Βατικανού στον ΟΗΕ, σε συνέντευξή του στο Vatican Radio.

«Η έκθεση (του ΟΗΕ) δεν μοιάζει να είναι ενημερωμένη», πρόσθεσε ο Τομάζι προτού αναφερθεί στα μέτρα που έχει λάβει η καθολική εκκλησία για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. «Είναι θέμα γεγονότων, στοιχείων που δεν μπορούν να παραποιηθούν!», υπογράμμισε.

Ο πρεσβευτής του Βατικανού στον ΟΗΕ πρόσθεσε εξάλλου ότι μη κυβερνητικές οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων πιθανόν να επηρέασαν την Επιτροπή ώστε να ενισχύσει μια «ιδεολογική γραμμή» στην έκθεση.

Ο Τομάζι αναφέρθηκε και σε αίτημα του ΟΗΕ προς το Βατικανό «να αναθεωρήσει τη θέση του όσον αφορά την άμβλωση προς μια κατεύθυνση ελέγχου των συνθηκών υπό τις οποίες η άμβλωση θα μπορούσε να επιτραπεί». 

Πηγή: agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες