Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ο Πάπας Φραγκίσκος και οι ορθόδοξοι φοιτητές...

 
Με 50 ορθόδοξους φοιτητές του Παπικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων συναντήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, στις 11 Ιανουαρίου 2014, με την ευκαιρία της 50ής επετείου από την ίδρυση της επιτροπής πολιτιστικής συνεργασίας με τις Ορθόδοξες και Ανατολικές Εκκλησίες.

Η επιτροπή συστήθηκε με πρωτοβουλία του Πάπα Παύλου VI, στις 27 Ιουλίου, 1964, δηλαδή, πριν από το τέλος της Β΄ Συνόδου του Βατικανού και λειτουργεί για την προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, συμμετέχοντας σε διάφορες οικουμενιστικές πρωτοβουλίες και τη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές.
 
Κατά τον τελευταίο μισό αιώνα, έχουν εκπαιδευθεί στη Ρώμη εκατοντάδες ορθοδόξων, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίος.
 
Πηγή: Ακτίνες 
 
(Σχόλιο Εγκολπίου: Με παπική εκπαίδευση τί Ορθόδοξα κριτήρια μπορούν έχουν οι νεοημερολογίτες ορθόδοξοι φοιτητές;;;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες