Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Διώξεις κατά του χριστιανισμού... στην Ευρώπη;

Στην φωτογραφεία: Οι Νάντια Έιντα και Σίρλεϊ Τσάπλιν φορώντας τα σταυρουδάκια που τις οδήγησαν στην απόλυση...

Από: Voice of Russia / Προοδευτική Πολιτική

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία θα καταθέσει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της απαγόρευσης να φορούν οι εργαζόμενοι σταυρουδάκια, που αποφασίστηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ρώσοι ιερείς και νομικοί θα καταθέσουν υπέρ των δύο Βρετανίδων που απολύθηκαν πρόσφατα από την εργασία τους διότι φορούσαν σταυρουδάκια και αρνήθηκαν να τα αφαιρέσουν, παρά τις συστάσεις που τους έγιναν.

Πολύς κόσμος θεωρεί πρωτοφανείς τις περιπτώσεις της υπαλλήλου της «Μπρίτις εργουέις» Νάντια Έιντα (Nadia Eweida) και της νοσοκόμου Σίρλεϊ Τσάπλιν (Shirley Chaplin). Οι κ.κ. Έιντα και Τσάπλιν προσέφυγαν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου (ΕΔΑΔ), θεωρώντας πως στην περίπτωσή τους παραβιάστηκε η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης.

Προηγουμένως οι δύο γυναίκες επιχείρησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στα βρετανικά δικαστήρια. Ενώ όμως η υπόθεσή τους βρισκόταν στην φάση της προανάκρισης, οι βρετανικές αρχές ενέκριναν ένα σχέδιο νόμου που επιτρέπει εν τοις πράγμασι στους εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους που δεν κρύβουν πως είναι χριστιανοί. Επιπλέον, οι βρετανικές αρχές είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν την θέση τους ενώπιον του ΕΔΑΔ.

 
«Μερικές φορές μοιάζει λες και οι ουδετερόθρησκες αρχές της Ευρώπης προσπαθούν να εξαλείψουν εντελώς τον χριστιανισμό από την Ευρώπη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του Πατριαρχείου της Μόσχας στο «συμβούλιο της Ευρώπης»(COE) π. Φίλιππος Ριάμπιχ (Philip Ryabykh) σε μια συνέντευξή του στη «φωνή της Ρωσίας» (VOR). «Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία δεν μπορεί απλά να παρατηρεί κάτι τέτοιο αδιαμαρτύρητα!... (Σχόλιο Εγκολπίου: Αντιθέτως η νεοημερολογίτικη εκκλησία μιά χαρά τι καταφέρνει να κοιτά απαθής...)

Η απόφαση του ΕΔΕΔ θα ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη του COE, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και της Μολδαβίας, κρατών δηλαδή όπου η ορθοδοξία είναι η επικρατούσα θρησκεία», συνέχισε ο π. Ριάμπιχ. «Πλην όμως οι ορθόδοξοι χριστιανοί παραδοσιακά φοράνε σταυρουδάκια. Αν η απόφαση του ΕΔΕΔ δεν δικαιώσει αυτές τις δύο γυναίκες, θα δημιουργηθεί κατά την γνώμη μου ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο. Μπορεί να έχουμε εδώ την απαρχή ενός πανευρωπαϊκού διωγμού κατά της χριστιανοσύνης, κάτι πρωτάκουστο στην ευρωπαϊκή ιστορία!».

Δυστυχώς, στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις διώξεων εργαζομένων διότι φοράνε σταυρουδάκια.

 
Σε μια συνέντευξή του στη VOR o π. Μιχαήλ Ντούντκο (Mikhail Dudko), που υπηρετεί ως ορθόδοξος ιερέας στο Λονδίνο, δήλωσε: «πρόσφατα μια ενορίτισσά μου μού είπε πως το αφεντικό της τής ζήτησε να μην φοράει σταυρουδάκι. "Σε παρακαλώ, επίτρεψέ μου να το φοράω, τουλάχιστον κάτω από τα ρούχα, να μην το βλέπει κανένας" του απάντησε εκείνη. "Μα υπάρχει νόμος που απαγορεύει τα σταυρουδάκια στη δουλειά" επέμεινε το αφεντικό "και οφείλεις να υπακούσεις στον νόμο". Τελικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά της... Παρόμοιες τάσεις δεν είναι εμφανείς μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και την Γαλλία και ορισμένα άλλα κράτη», συνέχισε ο π. Μιχαήλ. «Μου θυμίζουν τις διώξεις κατά των θρησκευόμενων μετά την μπολσεβίκικη επανάσταση στην Ρωσία».

 
Σύμφωνα με τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία, οι εμπνευστές παρόμοιων απαγορεύσεων πρέπει να σταματήσουν, και γρήγορα. Αλλιώς, πολύ σύντομα μπορεί να γίνουμε μάρτυρες της πλήρους απαγόρευσης κάθε θρησκευτικής εκδήλωσης στην Ευρώπη.

Πρόσφατα οι εκπρόσωποι της ρωσικής εκκλησίας, σε συνεργασία με ειδήμονες από το «ρωσικό ινστιτούτο σχέσεων κράτους-θρησκευμάτων», συνέταξαν ένα υπόμνημα που τεκμηριώνει τόσο από θεολογική όσο και από νομική άποψη το δικαίωμα να φοράνε οι πολίτες σταυρουδάκια παντού, και το απέστειλε στο ΕΔΕΔ για περαιτέρω διαβούλευση.

Το δικαστήριο του Στρασβούργου αναμένεται να ξεκινήσει την ακροαματική διαδικασία για τις υποθέσεις των Νάντια Έιντα και Σίρλεϊ Τσάπλιν στις αρχές Σεπτεμβρίου 2012.

Πηγή: Κόκκινος ουρανός
 
(Σχόλιο Εγκολπίου: Αν νομίζετε πως αυτά είναι αδύνατον να συμβούν στην πρώην Ορθόδοξη Ελλάδα μας... συνεχίστε να ψηφίζετε και με λίγη ''υπομονή'' θα τα δείτε κι εδώ... Μετά μην εγείρετε παράπονα, όπως δεκαετίες τώρα κανετε για τις επιλογές σας σεβαστοί ψηφοφόροι...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες