Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ελένη!

http://www.youtube.com/watch?v=bleLvAX7BfE&feature=related

Η ταινία είναι βασισμένη στο καταπληκτικό βιβλίο του Νίκου Γκατζογιάννη, ''ΕΛΕΝΗ'', και μιλά για την ιστορία του ιδίου και της μητέρας του Ελένης, στη διάρκεια του κομμουνιστικού πολέμου εναντίον των Ελλήνων (1945-1949). Η Ελένη εκτελέστηκε απο κομμουνιστές ύστερα απο μια δίκη παρωδία κατα την οποία κατηγορήθηκε ότι ύφαινε συνωμοσίες σε βάρος των κομμουνιστών, ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να μην πάρουν τα ανήλικα παιδιά της στο παιδομάζωμα που διαπράττονταν. Ο Γκατζογιάννης 30 χρόνια αργότερα βρίσκει τον ''δικαστή'' της μητέρας του και... τα υπόλοιπα στην ταινία... Η Ταινία είναι βασισμένη εξ ολοκλήρου σε ιστορικά γεγονότα. Προβλήθηκε μόνο για λίγες ημέρες στην Ελλάδα αλλά λόγω ''δημοκρατικών'' απειλών, βομβιστικών επιθέσεων και προπηλακισμών των θεατών από τους οργανωμένους οπαδούς του ΚΚΕ, τελικώς η προβολή της διεκόπη.
 
Το γύρισμα των κυρίων σκηνών του έργου στο χωριό Λιά της Ηπείρου, όπου διεδραματίσθησαν τα δραματικά γεγονότα της εκτελέσεως της μητέρας του Ελένης και της Θείας του Αλέξως από τους κομμουνιστές, που περιγράφονται στο βιβλίο ''Ελένη'' του Νίκου Γκατζογιάννη, απηγορεύθη υπό της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ, εν ονόματι της επιλεκτικής λήθης. 

Με τον Τζόν Μάλκοβιτς στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες