Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Βullying και στατιστική.

Οι Λευκοί μαθητές είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα σχολικού εκφοβισμού από τους μη Λευκούς, δείχνει έρευνα στις ΗΠΑ.

http://s.protagon.gr/resources/2014-04/anavarbull4-thumb-large.jpg
 
Έρευνα που έγινε στην Αμερική, έδειξε ότι σχεδόν 1 στους 4 ερωτηθέντες Αμερικανούς μαθητές λένε ότι έχουν πέσει θύμα εκφοβισμού στο σχολείο. Αυτό είναι μια βελτίωση, αλλά η επιβίωσή του δείχνει πόσο δύσκολο είναι το πρόβλημα να λυθεί, γράφει η Star-Tribune.

Η έρευνα από το 2013 διαπίστωσε ότι το 22 τοις εκατό των μαθητών ηλικίας 12-18 ετών δήλωσαν ότι έπεσαν θύμα εκφοβισμού. Αυτό αποτελεί πτώση 6 ποσοστιαίων μονάδων από έρευνα που έγινε δύο χρόνια νωρίτερα, όταν το 28 τοις εκατό των μαθητών δήλωσαν ότι έπεσαν θύμα εκφοβισμού. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που το Εθνικό Κέντρο για τα Στατιστικά στην Εκπαίδευση άρχισε να επιθεωρεί τους μαθητές σχετικά με την παρενόχληση, το 2005, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ανάμεσα στα ευρήματα της έρευνας:

-Περίπου το ¼ , ή 24 τοις εκατό, των κοριτσιών δήλωσαν ότι είχαν πέσει θύμα bullying, σε σύγκριση με το 20 τοις εκατό των αγοριών.

-Μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό Λευκών μαθητών - 24 τοις εκατό – που είπαν ότι έπεσαν θύματα εκφοβισμού από τους Μαύρους, ισπανόφωνους ή Ασιάτες μαθητές. Είκοσι τοις εκατό των μαύρων μαθητών δήλωσαν ότι είχαν δεχτεί bullying σε σύγκριση με το 19 τοις εκατό των ισπανόφωνων μαθητών και το 9 τοις εκατό των ασιατών μαθητών. 

Πηγή: Κόκκινος ουρανός.
 
(Σχόλιο Εγκολπίου: Η άποψη μας είναι ότι ο ταυρισμός, η ελληνική λέξη του γνωστού bullying, είναι καταδικαστέος από όπου κι αν προέρχεται, σε όποιον κι αν ασκείται.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες