Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Κοινωνία Παγκοσμίου Ιεραποστολής της Εκκλησίας του Θεού.


Μία νεοφανής νοτιοκορεάτικη παραχριστιανική κίνησις και εις την Ελλάδα.
 
Του πρωτ. π. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Επικ. Καθ. Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
 
α) Συνοπτική ιστορική παρουσίασις
 
Η «Κοινωνία Παγκόσμιας Ιεραποστολής της Εκκλησίας του Θεού» (WMSCG), είναι μία νεοφανής νοτιοκορεάτικη παραχριστιανική κίνηση, που είναι γνωστή επίσης και με τις ονομασίες: Ελοχιστές, Elohim Training Institute, όπως επίσης και ως Κοινότητα του Θεού που πιστεύει στη «Μητέρα Ιερουσαλήμ». Η αρχική ονομασία της εν λόγω κίνησης ήταν «Ahn Sang-Hong Witness Society».

Η κίνηση ιδρύθηκε το 1964 από τον νοτιοκορεάτη Ahn Sahng-Hong (1918-1985), πρώην βουδιστή που τη δεκαετία του 1940 συσχετίστηκε με τους Αντβεντιστές της Εβδόμης Ημέρας, στους οποίους και βαπτίστηκε το 1948.
 
Ο ιδρυτής της κίνησης ισχυρίστηκε μεταγενέστερα, ότι ήταν ενσάρκωση του Αγίου Πνεύματος και ότι ήθελε μέσω των λεγομένων της Βίβλου να καθοδηγήσει τους ανθρώπους να εστιάσουν την προσοχή τους στη Β΄ Έλευση του Χριστού που θα λάμβανε χώρα το 1967, όπως ισχυριζόταν αρχικά, και αργότερα ανυπερθέτως, το 1988, 40 χρόνια μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.
 
Ο Ahn Sahng-Hong πέθανε το 1985 και ο θάνατός του παρουσιάζεται από την κίνηση ως «Ανάληψή του στους ουρανούς». Η μη πραγματοποίηση της ψευδοπροφητείας σχετικά με το 1988 οδήγησε την κίνηση σε αλλαγή τακτικής. Άρχισαν να ισχυρίζονται ότι η Β΄ Έλευση του Χριστού πραγματοποιήθηκε αοράτως και όχι επί της γης, γι’ αυτό οι άνθρωποι θα πρέπει να ετοιμάζονται μετά το θάνατο του Ahn Sahng-Hong για μια Γ΄ Επιστροφή του Χριστού στη γη, την οποία δεν δίστασαν μάλιστα να την προσδιορίσουν το έτος 2012 αφού θα είχε προηγηθεί ένας πυρηνικός όλεθρος από τον οποίο θα διασώζονταν μόνο οι αληθινοί πιστοί, δηλαδή, τα μέλη της κίνησης. Προαπαιτούμενο για την Γ΄ Επιστροφή του Χριστού ήταν η ίδρυση μιας νέας εορτής του Πάσχα, όπου θα νοηματοδοτούνταν σύμφωνα με τις δοξασίες της κίνησης ως ένα είδος «Νέας Διαθήκης».
 
Μετά το θάνατο του ιδρυτή της στην ηγεσία της κίνησης ανήλθε μία γυναίκα, η σύζυγός του η Chang Gil-Jah, στην εποχή της οποίας έχουν προστεθεῖ επιπλέον κακοδιδασκαλίες ως θέσεις της κίνησης. Η Chang Gil-Jah από τους οπαδούς της ονομάζεται, πιστεύεται και τιμάται ως «Ουράνια Μητέρα» και ως «Μητέρα Ιερουσαλήμ».
 
Στη δεκαετία του 1990 η κίνηση δραστηριοποιήθηκε εντατικά εκτός Νοτίου Κορέας και δημιούργησε κοινότητες οπαδών στις ΗΠΑ, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία.
 
β) Συνοπτική παρουσίασις πλανών της αιρέσεως
 
1. Ο Θεός ονομάζεται Ελοχίμ και είναι ζευγάρι: ο Θεός Πατέρας και Θεά Μητέρα.
 
2. Η χριστιανική θεώρηση του μυστηρίου της Αγίας Τριάδος απορρίπτεται.
 
3. Οι ψυχές των ανθρώπων προϋπάρχουν ως άγγελοι.
 
4. Οι προσευχές πρέπει να γίνονται στο όνομα του Ahn Sahng-Hong και γι’ αυτό έχουν πραγματοποιήσει σχετικές προσθήκες στην Κυριακή προσευχή.
 
5. Η ιστορία χωρίζεται σε τρεις περιόδους. Στην περίοδο της Παλαιάς Διαθήκης του Θεού Ιεχωβά, στην περίοδο του Ιησού και στην περίοδο του Αγίου Πνεύματος, ενσάρκωση του οποίου ήταν ο Ahn Sahng-Hong.
 
6. Οι χριστιανικές εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα απορρίπτονται ως εορτές παγανιστικής προέλευσης. Οι υπόλοιπες εορτές έχουν αντικατασταθεί από εορτές δικής τους έμπνευσης, ενώ ιδιαιτέρως τιμάται η εορτή του Πάσχα, όχι βέβαια με τη χριστιανική νοηματοδότησή της, αλλά με ένα άκρως αντιχριστιανικό περιεχόμενο που της είχε δώσει ο ιδρυτής της. Η αιώνια σωτηρία, κατά τους ισχυρισμούς τους, δεν κερδίζεται εάν τα μέλη της κίνησης δεν συμμετέχουν με συνέπεια στην νέα εορτή του Πάσχα.
 
7. Κατάλοιπα από τους Αντβεντιστές, τα οποία διατηρούν είναι η τήρηση του Σαββάτου και άλλων Ιουδαϊκών εορτών, η απόρριψη της Κυριακής και η άκρως επιθετική στάση έναντι του Ρωμαιοκαθολικισμού.
 
8. Το βάπτισμα της κίνησης τελείται στο όνομα του Πατρός = Ιεχωβά, του Υιού = Ιησού και του Αγίου Πνεύματος= Ahn Sahng-Hong.
 
9. Έχουν είδος θείας ευχαριστίας με μη χριστιανικό περιεχόμενο, που τελείται άπαξ του έτους κατά τη νέα εορτή του Πάσχα που θεμελίωσε ο ιδρυτής της κίνησης.
 
γ) Η παρουσία της κινήσεως εις την Ελλάδα
 
Η σύνταξη του παρόντος άρθρου σχετίζεται ακριβώς με αυτό το γεγονός και στοχεύει στην ενημέρωση των Ορθοδόξων Χριστιανών. Νοτιοκορεάτες, μέλη της κίνησης δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη εντός του Πανεπιστημίου και στους δρόμους πέριξ αυτού, σταματώντας φοιτητές προσπαθώντας να συζητήσουν μαζί τους. Μεταξύ των φοιτητών που είχαν σταματήσει υπήρχαν και διάφοροι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, οι οποίοι την επομένη μας ενημέρωσαν για τις θέσεις τους, ζητώντας να μάθουν για ποια αίρεση πρόκειται. Γνωρίζοντας βεβαίως την ύπαρξη της αίρεσης διεθνώς, ξαφνιαστήκαμε όταν από τις πρώτες πληροφορίες των φοιτητών μας, οδηγούμασταν προς την εν λόγω κίνηση. Συμβουλεύοντας τους φοιτητές μας την επόμενη φορά στο τι και πώς θα ρωτήσουν τους νοτιοκορεάτες, οι ίδιοι επιβεβαίωσαν, ότι ήταν εκπρόσωποι της εν λόγω κίνησης. Δυστυχώς μία ακόμα παραχριστιανική κίνηση με διεθνή παρουσία, θεωρεί την Ελλάδα ως «ιεραποστολικό αγρό». 
 
Ορθόδοξος Τύπος,15/05/2015

Πηγή: aktines.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες