Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Νέα οικουμενιστική συμπροσευχή...

Νέα συμπροσευχή της ορθόδοξης αντιπροσωπείας κατά την 34η διαχριστιανική συνάντηση Μοναχών και Μοναζουσών στη Γαλλία.



 
Ανακοίνωση της 34ης διαχριστιανικής συνάντησης Μοναχών και Μοναζουσών στη Γαλλία (12-18 Ιουλίου 2012) πρίν την έναρξη των εργασιών ανέφερε ότι: «προς αποφυγή παρεξηγήσεων κάθε δόγμα θα τελέσει χωριστά τη Θεία Λειτουργία και ως εκ τούτου και τη Θεία Ευχαριστία».

Πράγματι οι Θείες Λειτουργίες τελέσθηκαν σε διαφορετικούς ναούς, είχαν όμως συμπροσευχόμενους όλους τους συμμετέχοντες στην 34η διαχριστιανική συνάντηση.

Έτσι η Θεία Λειτουργία απὸ τους Ορθόδοξους τελέσθηκε στον αρχαίο Ρωμαιοκαθολικό ναὸ του Αγίου Γαβριὴλ στην περιοχὴ Tarascon στη Νότια Γαλλία, από τον Μητροπολίτη Ταλλίνης καὶ πάσης Εσθονίας Στέφανο συλειτουργούντος του Επισκόπου Σινώπης, Αθηναγόρα . Η Θεία «Λειτουργία» των Ρωμαιοκαθολικών τελέσθηκε στην εκκλησία του Αγίου Gres du Etienne από τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο d’Aix en Provence, Christophe Dufour.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε την ορθόδοξη αντιπροσωπεία κατά την τέλεση της Θείας «Λειτουργίας» των Ρωμαιοκαθολικών.

 
 
 
Πηγή: Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες