Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Μαχαίρωσε τον πρόεδρο της Ένωσης Χριστιανών Ορθοδόξων της Γιάφας...

 
Δολοφονία με μαχαίρι του 60χρονου Γκάμπριελ Καντίς,
προέδρου της Ένωσης Χριστιανών Ορθοδόξων της Γιάφας το βράδυ μετά τη λιτανεία των Χριστουγέννων του 2011.

Δημοσίευση: Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2012 06:58

Ισραήλ: Ειδική ομάδα για τη διερεύνηση της δολοφονίας του προέδρου της ένωσης χριστιανών ορθοδόξων της Γιάφα.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέστησε ειδική ομάδα για να ερευνήσει τη δολοφονία χθες το βράδυ του προέδρου της Ένωσης Χριστιανών Ορθοδόξων της Γιάφας, η οποία βρίσκεται κοντά στο Τελ Αβίβ. «Ειδική ομάδα συστάθηκε για να πραγματοποιήσει την έρευνα» για τη δολοφονία με μαχαίρι του 60χρονου Γκάμπριελ Καντίς χθες το βράδυ μετά τη λιτανεία των Χριστουγέννων σε δρόμο της Γιάφα, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.
 
Οι παλαιοημερολογίτες ορθόδοξοι γιορτάζουν σήμερα τα Χριστούγεννα, καθώς ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο. «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο φόνος δεν φέρεται ότι συνδέεται με τη διαμάχη ανάμεσα σε Εβραίους και Άραβες», σημείωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.
 
«Ερευνούμε όλες τις ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένων των φημών που αφορούν την ύπαρξη διαμάχης ανάμεσα στους χριστιανούς ορθοδόξους της Γιάφα, μετά την πρόσφατη επανεκλογή του θύματος ως επικεφαλής της ένωσης που εκπροσωπεί την κοινότητα αυτή», προσέθεσε η Λούμπα Σάμρι.
 
Λίγο νωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός ιστότοπος Ynet μετέδωσε ότι η ισραηλινή αστυνομία έχει συλλάβει και ανακρίνει τρία άτομα για τη δολοφονία του Καντίς.
 
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος και προσέθεσε ότι «ο δολοφόνος μπορεί να ήταν μεταμφιεσμένος σε Άγιο Βασίλη, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι γι' αυτό».
 
Μετά την επίθεση, ο Γκάμπριελ Καντίς, βαρειά τραυματισμένος, διακομίσθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
 
Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ένας άνδρας που φορούσε τη στολή Άγιου Βασίλη μαχαίρωσε τον Καντίς στην πλάτη και μετά τράπηκε σε φυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνωστες