Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Όσιος Ματθαίος του Γιαράνσκ ο θαυματουργός (+16/29 Μαίου 1927).




Ο Όσιος Ματθαίος του Ζαράνσκ, κατά κόσμον Μητροφάνης Κούζμικ Σβέκωφ, γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1855, στην πόλη Βιάτκα. Ο πατέρας του ήταν υποδηματοποιός και ο Όσιος στη νεαρή ηλικία του, ασχολήθηκε με το εμπόριο.

 

Το 1891 ο Μητροφάνης κείρεται μοναχός στη μονή του Αγίου Αλεξάνδρου και λαμβάνει το όνομα Ματθαίος. Εδώ ασκείται στην υπακοή και διδάσκεται την αδιάλειπτη προσευχή. Το 1897 χειροτονείται ιερομόναχος. 


Από το 1899 ζούσε στο νεοσύστατο μοναστήρι του Αγίου προφήτου Συμεών και της Αγίας προφήτιδος Άννας στο Γιαράνσκ. Το 1921 οι κομμουνιστές έκλεισαν το μοναστήρι. 

 

Ο Άγιος Θεός του δωρίζει το χάρισμα της θαυματουργίας και το πρόσωπο του Οσίου γίνεται πνευματικό καταφύγιο και παρηγοριά για τον λαό του Θεού. Έτσι, αφού έζησε θεοφιλώς, ο Όσιος κοιμήθηκε με ειρήνη στις 16/29 Μαίου 1927 



Τον Νοέμβριο του 1997 έγινε η επίσημη διακήρυξη της αγιότητος του.


Στις 21 Αυγούστου 2015, στο κοιμητήριο του Ναού της Αναλήψεως του Γιαράνσκ βρέθηκαν τα άγια λείψανά του Αγίου Ματθαίου του Γιαράνσκ του θαυματουργού.

Πηγή: proskynitis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες