Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Οι διωγμοί κατά των Χριστιανών έχουν αρχίσει...

Βρετανία: Συνελήφθη από την αστυνομία και θα οδηγηθεί στο δικαστήριο ιεροκήρυκας για «διατάραξη δημόσιας τάξης», επειδή σύγκρινε τον Χριστό με τον Μωάμεθ!


Ο Mike Overd, πρώην αλεξιπτωτιστής και νυν «ευαγγελιστής δρόμου», διώκεται στη Βρετανία για υποτιθέμενη «θρησκευτική διατάραξη της δημόσιας τάξης».

Ο Overd, τον οποίον υπερασπίζεται το Χριστιανικό Νομικό Κέντρο, κατηγορείται εξαιτίας μιας καταγγελίας που έγινε στην αστυνομία του Taunton, ότι έκανε δημόσια μια σύγκριση ανάμεσα στην τέλεια ζωή του Ιησού και την ζωή του προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ.

Η αστυνομία έχει ενημερώσει τον πρώην αλεξιπτωτιστή ότι η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος σκοπεύει να του απευθύνει τρεις κατηγορίες, σύμφωνα με το άρθρο 5 του νόμου περί Δημόσιας Τάξης.

Αξιωματικός της αστυνομίας του Τόντον έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC και σε μια τοπική εφημερίδα, προτρέποντας τους κατοίκους να βιντεοσκοπήσουν το κήρυγμα του ευαγγελιστή, καθώς προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι το κήρυγμα Overd "προκαλεί προσβολή".

Ο αξιωματικός ζήτησε επίσης από τοπικούς εμπόρους να βιντεοσκοπήσουν και αυτοί τον Overd αν πιστεύουν ότι κηρύττει "προσβλητικά".

Ο Overd επιμένει ότι, όταν έκανε μια σύγκριση ανάμεσα στην τέλεια ζωή του Ιησού Χριστού και την ζωή που είχε ο Μωάμεθ, δεν μιλούσε με «μίσος».

«Ήταν μια απλή σύγκριση και στηριζόταν στην πραγματικότητα. Ο Μωάμεθ είχε παντρευτεί ένα 9χρονο κορίτσι. Δεν έχω καθόλου μέσα μου μίσος κατά των μουσουλμάνων και μόνο κηρύττω την αλήθεια του ευαγγελίου. Πρόσφατα ένας μουσουλμάνος άνδρας ήρθε να με υπερασπιστεί, όταν κήρυττα και ένας ντόπιος καταστηματάρχης άρχισε να μου φωνάζει».

«Ο μουσουλμάνος αυτός δεν αισθάνθηκε προσβολή, επειδή είπε ότι ήξερε ότι απλώς κήρυττα αυτό που πίστευα και συμφώνησε ότι δεν υπήρχε κανένα μίσος μέσα μου. Έχω καταγράψει αυτό το περιστατικό σε βίντεο και έχω επίσης το βίντεο ως απόδειξη των περιστατικών που με οδήγησαν σε αυτή την επικείμενη δίωξη», είπε ο Overd.

Ο Overd θα δικαστεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
 
Πηγή: Κόκκινος ουρανός
 
(Σχόλιο Εγκολπίου: Όσο οι πολίτες αυτού του κράτους κοιμούνται τόσο πιο γρήγορα θα δούμε τέτοια φαινόμενα και στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες