Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Τζιχαντιστές μαχητές βιάζουν και βασανίζουν σουνίτισσες.

https://filologos10.files.wordpress.com/2014/08/95432-bi31plmicaepjkv.jpg?w=640

Τζιχαντιστές μαχητές βιάζουν και βασανίζουν σουνίτισσες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Εχει καταγράψει περιπτώσεις αυθαίρετων κρατήσεων, αναγκαστικών γάμων και βιασμών που έχουν διαπράξει οι τζιχαντιστές εναντίον γυναικών που προσπάθησαν να φύγουν από την πόλη Χαουίτζα στο βόρειο Ιράκ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Η Χάναν, 26 ετών, ο σύζυγος της οποίας κατάφερε να φύγει, αιχμαλωτίστηκε όταν μαζί με άλλες γυναίκες προσπάθησαν να διαφύγουν από την πόλη, ανέφερε το HRW.

Οι τζιχαντιστές της είπαν ότι πλέον θεωρείται αιρετική εξαιτίας της φυγής του συζύγου της και γι’ αυτό θα πρέπει να παντρευτεί τον τοπικό επικεφαλής του ΙΚ. Όταν εκείνη αρνήθηκε, της κάλυψαν τα μάτια και μετά άρχισαν να την χτυπούν με πλαστικά καλώδια και να την βιάζουν.

«Ο ίδιος άνδρας με βίαζε καθημερινά για ένα μήνα (…) μπροστά στα παιδιά μου», είπε η Χάναν στο HRW.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η βία που αναγκάζονται να υποστούν οι γυναίκες στις περιοχές που ελέγχονται από το ΙΚ δεν γίνεται γνωστή. «Η σεξουαλική βία κατά των σουνιτισσών που ζουν υπό τον ζυγό του ΙΚ δεν είναι ευρέως γνωστή», κατήγγειλε η Λάμα Φάχιχ αναπληρώτρια διευθύντρια του HRW για τη Μέση Ανατολή.
 
Πηγή: stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες