Η απληστία τυραννεί, η πλεονεξία καταδυναστεύει, το ψέμα υπερηφανεύεται, η εμπιστοσύνη προς τους άλλους χάθηκε, η αλήθεια εγκατέλειψε την γη.

(Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.)Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Αυτή είναι η Αιγύπτια που μαρτύρησε για τον Σταυρό την περασμένη Παρασκευή!

 
 
Αυτό που συνέβη στις 28 Μαρτίου, την περασμένη Παρασκευή δηλαδή, στα προάστια του Καΐρου είναι φρικαλέο! Στη περιοχή ξέσπασαν ταραχές και διαδηλωτές που ανήκαν στην “Μουσουλμανική Αδελφότητα” (της οποίας το έργο πρόσφατα απαγορεύτηκε στην Αίγυπτο, και 529 οπαδοί της καταδικάστηκαν σε θάνατο) επιτέθηκαν σε Κοπτική εκκλησία της Παναγίας και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Όλα συνέβησαν μετά την προσευχή της Παρασκευής. Πυρπόλησαν σταθμευμένα αυτοκίνητα στην εκκλησία και πυροβόλησαν προς το ναό. Αποτέλεσμα; Σκοτώθηκαν πέντε άτομα (μεταξύ των οποίων και ένα παιδί), αλλά η Μαρία Sameh υπέστη κάτι χειρότερο. Μαρτύρησε για τον ιερό Σταυρό. Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή γυναίκα (ήταν μόλις 25 ετών), σταμάτησε το αυτοκίνητό της στο πάρκινγκ της εκκλησίας,καθώς έφερε τα φάρμακα για τους ηλικιωμένους. Στο καθρέφτη στο αυτοκίνητο κρεμόταν ο σταυρός της. Οι αλλόφρονες μουσουλμάνοι ανέβηκαν στην οροφή του αυτοκινήτου και άρχισαν να πηδάνε χωρίς να αφήνουν τη Μαίρη να φύγει, λέει η Washington Times.

Στη συνέχεια, όταν η οροφή όντως έπεσε μέσα στην καμπίνα, κι ενώ η Μαίρη ίσα που ανέπνεε την έσυραν έξω και συνέχισαν να κακοποιούν την ετοιμοθάνατη γυναίκα, χτυπώντας την, και σέρνοντας την από τα μαλλιά. Όταν πέθανε, κάηκε από τους αλλόφρονες δολοφόνους μαζί με το σταυρό στο αυτοκίνητό της.
 
Πηγή: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνωστες