Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Χριστιανός καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή γιατί μοίραζε Βίβλους.

Ιράν: Χριστιανός καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή γιατί μοίραζε Βίβλους.


Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για «εγκλήματα κατά της ασφάλειας του κράτους» - Η αστυνομία κατέσχεσε από το διαμέρισμά του βιβλία, CD και περισσότερα από 6.000 αντίτυπα της Βίβλου.

Ιρανός, που είχε γίνει χριστιανός, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για «εγκλήματα κατά της ασφάλειας του κράτους» επειδή διένειμε Βίβλους σε μέγεθος τσέπης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της ιεραποστολικής υπηρεσίας του Βατικανού Fides, ο Μοχαμάντ Χαντί Μπορντχάρ, (Mohammad-Hadi Bordbar) από το Ραστ, στο βόρειο Ιράν, ο οποίος συνελήφθη στις 27 Δεκεμβρίου πέρυσι, ομολόγησε στο δικαστήριο ότι είχε «εγκαταλείψει το Ισλάμ για τον Χριστιανισμό» και ότι θεωρεί πως «καθήκον του είναι το κήρυγμα του Ευαγγελίου, διανέμοντας 12.000 Βίβλους σε μέγεθος τσέπης».

Μετά την βάπτισή του, ο Ιρανός είχε φτιάξει στο σπίτι του μια μικρή εκκλησία. Η αστυνομία κατέσχεσε από το διαμέρισμά του κατά την σύλληψή του βιβλία, CD και περισσότερα από 6.000 αντίτυπα της Βίβλου. Ο Μπορντχάρ είχε συλληφθεί ξανά το 2009. Τότε είχε δικαστεί και είχε κριθεί ένοχος για «αποστασία». Στην συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Σύμφωνα με το Fides, το οποίο επικαλείται μη κυβερνητικές οργανώσεις στο Ιράν, στο Ιράν έχουν κλείσει εκκλησίες. Αυτό που καταστέλλεται είναι ο προσηλυτισμός στον Χριστιανισμό. Ωστόσο σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, ο νέος πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί γέννησε ελπίδες μετά τις δηλώσεις του για μια πιθανή «μεταρρύθμιση των πολιτικών δικαιωμάτων» και το αίτημά του προς τους σιίτες ιερωμένους να σταματήσουν την δημόσια ανάμειξή τους στην ιδιωτική ζωή των πολιτών.

Οι χριστιανοί στο Ιράν είναι πάρα πολύ λίγο, λιγότεροι από το 1% του πληθυσμού.
Πηγή: ellinikiaugh.blogspot.gr
(Σχόλιο Εγκολπίου: Όταν κάποιοι φυλακίζονται για Τον Χριστό μας σε κράτη ισλαμικά, όταν αυτοί οι κάποιοι θα περάσουν 10 ολόκληρα χρόνια με βασανιστήρια, ξύλο, φτυσίματα, πείνα και κρύο για να αναγκαστούν να προδώσουν Τον Κύριο και να ξαναγυρίσουν στο Ισλάμ, κάποιοι στην Ελλάδα μας εκ του ασφαλούς, χορτάτοι, με την τηλεόρασή τους, το DVD τους, το καφεδάκι τους, κρίνουν και δικάζουν Ιερείς, Επισκόπους, τί φοράνε, αν ο ψάλτης πήδηξε κάποιο τροπάριο, αν ο Ιερέας κάνει την Λειτουργία όπως την έκανε ο παππούς του το 1932, γιατί εφόσον είναι εγγονός παπά, ξέρει ο άνθρωπος, μπορεί και τον δάσκαλο να κάνει, και τον Ιατρό, και τον έξυπνο. 
Οι ''αστυνομικοί'' της ενορίας ελέγχουν ποιός μπαίνει και ποιός βγαίνει, αν το μαντήλι είναι λευκό ή μπλέ, αν ο Ιερέας έξυσε το κεφάλι του όταν κήρυττε το θείο λόγο. Ο κατάλογος της γελοιότητας δεν έχει τέλος. Ο κατήφορος δεν σταματά ποτέ σχεδόν για τέτοιους υποκριτές ψευδοχριστιανούς, με μακρυά φουστάνια και μουστάκι παχύ σαν του Στάλιν, αλλά χαμόγελο μηδέν. Παγωμένο πρόσωπο και καλημέρα με το σταγονόμετρο, ξέρεις, μπορεί αν πείς καλημέρα σε κάποιον ακατάλληλο ίσως χάσεις την Ομολογία σου... πρέπει να προσέχεις, όταν έρθει κάποιος στο ναό μη του πεις καλημέρα, πρώτα ρώτα τον πνευματικό σου, να 'σαι σίγουρος... Υπάρχει και πιο κάτω απ' τον πάτο γι' αυτούς τους δυστυχισμένους... Ας ανοίξουμε τα ματάκια μας και από θεοί ας δούμε ότι είμαστε ένα τίποτα με αρκετό καθόλου. Ταπείνωση κύριοι... Ταπείνωση... 

Το παραπάνω οργισμένο σχόλιο δεν αφορά τις ελάχιστες εξαιρέσεις λογικών Ορθοδόξων που υπάρχουν και έχουν φωνή.)

1 σχόλιο:

  1. Η λεκτική επίθεση και η φρασεολογία που παραπέμπει σε άτομα εκτός εκκλησιαστικού χώρου μας κατοχυρώνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι αν μας υβρίζουν, διώκουν και χλευάζουν τέτοιου χαρακτήρος αδελφοί, άρα πάμε καλά! Όποιος θέλει παρακαλώ να σχολιάσει, μπορεί να το κάνει κόσμια και Χριστιανικά. Δεν πετυχαίνει τίποτα όποιος γράφει τέτοιου ύφους σχόλια. Με την εν Χριστώ αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζητηση

Αναγνώστες