Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Οι Εκκλησίες καταγγέλλουν τη βία του Ισραήλ κατά των χριστιανών.

 
From HEIL GAP ( or mind the GAP) 13/05/2013 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
 
Την Κυριακή οι Πατριάρχες και οι επικεφαλείς των χριστιανικών εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ, κυκλοφορήσαν μια κοινή δήλωση καταγγέλλοντας τις επιθέσεις των ισραηλινών αστυνομικών εναντίον των προσκυνητών στο Ναό του Παναγίου Τάφου... κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου.
 
Οι υπογράφοντες τη δήλωση τόνισαν ότι είδαν “φοβερές σκηνές βάναυσης μεταχείρισης κατά κληρικών – μέσων ανθρώπων και προσκυνητών στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου.”
 
 
Προσθέτοντας: “Μια μέρα χαράς μετατράπηκε σε μια ημέρα μεγάλης θλίψης από τον πόνο των πολλών πιστών αδελφών μας που έτυχαν της κακομεταχείρισης από ομάδα ισραηλινών αστυνομικών, στις πύλες της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ που οδηγεί στην εκκλησία του Αγίου Τάφου”.
 
“Είναι απαράδεκτο“, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “ κληρικοί και μέσοι άνθρωποι να χτυπηθούν βάναυσα και αδιάκριτα και να απαγορευθεί η πρόσβαση στις εκκλησίες τους... με το πρόσχημα της διατήρησης της τάξης.''
 
Η δήλωση κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να καταγγείλειτη αστυνομική βία που ασκήθηκε κατά των κληρικών και των πιστών.
 
Οι πατριάρχες, και οι κεφαλές των εκκλησιών, αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς όσων κατηγόρησαν τις εκκλησίες για ό, τι συνέβη κατά τη διάρκειατης Μεγάλης Εβδομάδας στην Ιερουσαλήμ. «Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι σε αντίθεση με ό, τι συνέβη στην πραγματικότητα, και όλοι οι επικεφαλής των εκκλησιών καταδικάζουν τις ισραηλινές διαδικασίες και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των χριστιανών», ανέφερε η δήλωση.
 
 
 
Η δήλωση υπεγράφη από τους αρχηγούς όλων των αναγνωρισμένων εκκλησιών στους Αγίους Τόπους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωμαϊκής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της Λατινικής Εκκλησίας, της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον Θεματοφύλακα των Αγίων Τόπων, την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, την Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, την Αιθιοπική Εκκλησία, την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, την Μαρωνιτική Εκκλησία, την Επισκοπική Εκκλησία, την Λουθηρανική Εκκλησία, την Συριακή καθολική εκκλησία, και την Αρμενική Καθολική Εκκλησία.
 
Πηγή: HEIL GAP ( or mind the GAP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνωστες