Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Ρεπούση : Μετά τα θρησκευτικά τα έβαλε και με τις εικόνες ηρώων του '21.

https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2019/09/%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B7.jpg

Έντονη ήταν η αντίδραση της ιστορικού Μαρίας Ρεπούση, για την απόφαση του ΣτΕ που ανέτρεψε τις ρυθμίσεις Γαβρόγλου για τα θρησκευτικά.

Κατά της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία τα θρησκευτικά πρέπει να «αποβλέπουν στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των ορθόδοξων μαθητών», τάχθηκε η ιστορικός και υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, Μαρία Ρεπούση.

Η κυρία Ρεπούση έβαλε επίσης κατά του σχολικού αγιασμού, αλλά και των εικόνων ηρώων του 1821 που κρέμονται στους τοίχους των σχολείων. Με ανάρτησή της στο Facebook, η ιστορικός χαρακτηρίζει την Ελλάδα «φονταμενταλιστικό κράτος δυτικού τύπου».

Γράφει συγκεκριμένα σε δημοσίευσή της στο Facebook:

«Εξοργίζομαι αλλά δεν απορώ με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά. Είμαστε ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος. Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδάκια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός. Όλοι οι υπουργοί παιδείας ξεκινούν τη χρονιά παρευρισκόμενοι σε αγιασμό. ΝΥΝ και πρώην. Ανεξαιρέτως.

Τελειώνει ο αγιασμός και ξεκινά η σχολική χρονιά. Σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή. Προς επίρρωση, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Αυτός νομίζω σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση. Θα σας γελάσω.

Για να μην ξεχνιέται το παιδί σε τί είδους σχολείο πηγαίνει, οι τοίχοι της τάξης στολισμένοι με εικόνες Αγίων και ήρωες του 21. Τα θρησκευτικά καπάκι που λένε». 

Πηγή: tanea.gr/2019/09/24/greece/repousi-meta-ta-thriskeytika-ta-evale-kai-me-tis-eikones-iroon-tou-21/
 
Εγκόπλιον Ορθοδοξίας: Δεν θα είμασταν υπερβολικοί αν θεωρούσαμε πως σε περίπτωση που η εν λόγω πολιτικός είχε την εξουσία και την  δύναμη θα προέβαινε σε ενός είδους διωγμό κατά της Ορθοδόξου πίστεως, εφόσον λέει όσα λέει. Θα αφαιρούσε μάλλον τις εικόνες των Αγίων και των Ηρώων της Εθνικής Επανάστασεως του 1821, θα σταματούσε τον Αγιασμό, την προσευχή και τον εκκλησιασμό. Θλιβερό να υπάρχουν πολιτικοί με τέτοιες απόψεις, λυπούμεθα για την σωτηρία των αθανάτων ψυχών τους. 
 
Ως Ορθόδοξοι που αγαπούμε όλους τους ανθρώπους, όσο κι αν αποστρεφόμεθα τις ιδέες τους, ευχόμεθα στην κ. Ρεπούση και σε όσους πρεσβεύουν τέτοια ιδεολογήματα καλή μετάνοια και επιστροφή στον Ιησού Χριστό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες