Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Η πρώτη σημαία των ελεύθερων Ελλήνων!

https://3.bp.blogspot.com/-T0QadNj7Cds/VJe8cIRj9RI/AAAAAAAFsYE/hwe1JpSXc8g/s640/elliniki-simaia.jpg

Η ποτισμένη με αίμα Ηρώων, σημαία των Ελλήνων. Ο λευκός Τίμιος Σταυρός σε κυανό τετράγωνο πλαίσιο. Ο Εθνικός αγώνας για απελευθέρωση από την οθωμανική αυτοκρατορία, έγινε ''για του Χριστού την Πίστην την Αγίαν και της Πατρίδος της Ελευθερίαν''. Πατριωτισμοί εν ονόματι του 1821, με τον διάβολο και τις σατανικές μουσικές του δεν ταιριάζουν. Οι Ήρωες του 1821 ήταν ορθόδοξοι Χριστιανοί και οι εθελοντές Ευρωπαίοι που πολέμησαν στο πλευρό των Ηρώων μας ήταν χριστιανοί άλλων δογμάτων. Ο υγιής πατριωτισμός είναι δεμένος με τις αρχές του Ευαγγελίου για αγάπη στον συνάνθρωπο και προστασία εν αμύνει των ιερών και οσίων της φυλής μας. Στα όσια και ιερά αυτά δεν συγκαταλέγεται ο σατανισμός.

Στις αρχές της Επανάστασης του 1821 εμφανίστηκαν πολλές σημαίες με διάφορες παραστάσεις, σύμφωνα με τη φαντασία καθενός αρχηγού, με βάση το μίσος που είχε κατά των Τούρκων, τις ιστορικές γνώσεις, τις οικογενειακές παραδόσεις και τη θρησκευτική του ευλάβεια.
Αμέσως μετά την κατάληψη της Τριπολιτσάς (Σεπτέμβριος 1821), ο Παπαφλέσσας έκοψε ένα κομμάτι από την εσωτερική πλευρά του ράσου του και ταυτόχρονα ζήτησε από τον οπλαρχηγό Παναγιώτη Κεφάλα να σχίσει δύο λωρίδες από τη λευκή του φουστανέλα.
Ο Παναγιώτης Κεφάλας υψώνει την επαναστατική σημαία στις επάλξεις των τειχών της πόλης.

Με αυτά τα κομμάτια κατασκευάστηκε μια αυτοσχέδια σημαία (γαλάζια με λευκό σταυρό) η οποία υψώθηκε, κάτω από τις ιαχές των Ελλήνων πολεμιστών, στο πρώην τουρκικό διοικητήριο της πόλης. Αυτή αποτέλεσε το πρώτο σχέδιο της επίσημης σημαίας του ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση.

Πηγή: stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες