Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Ρώσος ιερέας βοηθά πόρνες να βελτιώσουν τη ζωή τους


 
 
Ο Ηγούμενος Yevstafy (Zhakov), εφημέριος της Εκκλησίας της Γεννήσεως του Ιωάννη του Βαπτιστή στο Φρούριο Oreshek της Shlisselburg, στην περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης, φροντίζει τους ανθρώπους του δρόμου.

Συνάντησε ένα κορίτσι στον δρόμο. Σταμάτησε το αυτοκίνητο του ιερέα και θέλησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της. Σε αντάλλαγμα ο πατέρας Yevstafy προσέφερε την βοήθειά του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ‘Moskovsky Komsomolets’ την Τρίτη.

Στην αρρχή, δίνει στα κορίτσια εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι με 5-7 χιλιάδες ρούβλια για να μπορέσουν να αγοράσουν οι ίδιες την τροφή τους ακόμη και κάποια αξιοπρεπή ρούχα. Στη συνέχεια προσπαθεί να αναπτύξει το καλό γούστο τους και τα βγάζει έξω για να κοινωνικοποιηθούν.

"Είναι πολύ σημαντικό, αλλιώς μια κοπέλα που νομίζει ότι έχει πέσει χαμηλά και νιώθει ντροπιασμένη, δεν είναι σε θέση να αυξήσει τον αυτοσεβασμό της. Όταν νιώθει ότι αντιμετωπίζεται με σεβασμό, όπως ένα φυσιολογικό άτομο, τότε ξεκινά ελπίζοντας για μια καλύτερη ζωή", εξηγεί ο πατέρας Yevstafy.

Βγάζει έξω τα κορίτσια και τα πηγαίνει σε καφέ-τέχνης, εκθέσεις και μουσεία και ακόμη και σε βραδιές όπερας και τις βοηθά να ξεκινήσουν να μορφώνονται.

Βοήθησε ένα κορίτσι να αγοράσει ένα δωμάτιο-διαμέρισμα οποίο τελικά πωλήθηκε και μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο Gatchina, στην Περιφέρεια του Λένινγκραντ. Τώρα εργάζεται σαν πωλήτρια και έχει οικογένεια. Βοήθησε, επίσης, ένα άλλο κορίτσι να εισέλθei στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδίασης της Αγίας Πετρούπολης. Μετά την αποφοίτησή της παντρεύτηκε με επιτυχία και γέννησε ένα γιο.
 
Πηγή: redskywarning.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνωστες