Η ψυχή που μελετά ακατάπαυστα κάθε ημέρα το λόγο του Κυρίου, συνηθίζει και στον ύπνο να προσκολάται σε αυτά τα νοήματα.

(Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος.)Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ο αναθεματισμός του π. Φλωρίνης Χρυσοστόμου από αγιορείτες πατέρες το 1937.

Μετά την αλλαγή κατ' επανάληψη της ομολογίας πίστεως του πρώην Φλωρίνης Χρυσόστομου Καβουρίδη, και το σχίσμα που επέφερε αυτός τους κόλπους των Γνησίων Ορθοδόξων, διάφοροι αγιορείτες πατέρες έγραψαν επιστολές που καταδίκαζαν την στάση του αυτή!
Μία από αυτές τις επιστολές δημοσιεύουμε σήμερα στην οποία οι αγιορείτες πατέρες αφού αναλύουν τα γεγονότα των ετών 1935-1937, καταδικάζουν και αφορίζουν το νέο ημερολόγιο και τον π. Φλωρίνης Χρυσόστομο Καβουρίδη δια τις παλινωδίες του στο θέμα. Μεταξύ των υπογραφόντων την επιστολή αυτή είναι και ο τότε αρχιμανδρίτης Ακάκιος Παππάς! Ο μετέπειτα Επίσκοπος Ταλαντίου, ο οποίος δεν εμφάνισε ποτέ του χαρτί που να αποδεικνύει ότι χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις Η.Π.Α! Όλοι οι Επίσκοποι που έλκουν χειροτονία από το πρόσωπο αυτό δεν έχουν παρουσιάσει αυτό το χαρτί, διότι απλούστατα δεν υπάρχει!
Επειδή τα στόματα κάποιων οικουμενιστών ''ΓΟΧ'' δεν σταματούν να κατηγορούν με ανυπόστατους ισχυρισμούς επί προσωπικού, (διότι σε θέματα πίστεως το στόμα του διαβόλου σιωπά), τον Άγιο και Ομολογητή επίσκοπο Βρεσθένης Ματθαίο Καρπαθάκη δια την σθεναρή του θέση στο θέμα της αντιμετώπισης του σχίσματος του νέου ημερολογίου, και τις χειροτονίες στις οποίες προέβη, δημοσιεύουμε αυτήν την επιστολή αλλά και αλλά ντοκουμέντα δια τον Καβουρίδην, δια το ρόλο που έπαιξε, και παίζουν οι συνεχιστές του επίσκοποι μέχρι και σήμερα στο θέμα της πίστεως και της αντιμετώπισης της παναίρεσης του οικουμενισμού που μας αφορούν όλους!  
Πηγή: xristianorthodoxipisti.blogspot.gr

(Σχόλιο Εγκολπίου: Ιδού πόσα σκάνδαλα επέφερε η αμφιλεγόμενη στάση των Επισκόπων Χρυσοστόμου και Γερμανού στον χώρο των Γνησίων Ορθοδόξων. Αν παρέμεναν στην ομολογία του 1935, την οποίαν έδωσαν ενώπιον Κλήρου και Λαού, θα είχαμε τόσα προβλήματα και ταραχές; Όχι. 
Αλλά κάποιοι θέλουν να δικαιολογούν τις συνόδους Επισκόπων στις οποίες υπάγονται και κάποιοι ταγοί εμφανίζονται σαν οι μόνοι Ορθόδοξοι επί γης και απαιτούν οι άλλοι να τους αναγνωρίσουν ως τέλειους και ορθοδοξότατους. 
Όποιος έχει τέτοια πλάνη στην καρδιά του μόνο Χριστιανός δεν είναι όπου κι αν ανήκει, πόσο μάλλον όταν ανήκει σε έναν χώρο που δεν έχουν οι Κληρικοί του ούτε καν ένα Πιστοποιητικό Χειροτονίας του πρώτου τους Επισκόπου, από τον οποίον έλκουν και την Ιερωσύνη τους!
Οι  οικουμενιστές ''ΓΟΧ'' οι οποίοι από τη δεκαετία του '30 ως και σήμερα μεταδίδουν τα μυστήρια τους σε εκτός Εκκλησίας ενορίτες τους, πόσες ακόμη δεκαετίες πρέπει να περάσουν για να βάλουν μία τάξη στις ομάδες τους; Πόσες δεκαετίες πρέπει ακόμη να περάσουν ώστε να καταλάβουν ότι δεν υπηρετούν την Ορθοδοξία; Το αυτό ισχύει βεβαίως και για όποιον δήθεν ακριβολόγο νομίζει ότι υπηρετεί τον Κύριο αλλά τελικώς υπηρετεί το διαβολικό εγώ του
Ας κατανοήσουν οι πολλοί λοιπόν, ότι με συνεχείς κατηγορίες και μύθους κατά προσώπων όπως ο άγιος Ματθαίος ο Ομολογητής, δεν καταφέρνουν τίποτα, παρά μόνο να εκτίθενται ως ανιστόρητοι και ψυχικώς επιβλαβείς. Εμείς παραθέτουμε, όπως πάντα, αποδείξεις με έγγραφα και επιστολές, όχι μυθεύματα αγιομάχων και ανθελλήνων όπως ήταν ο αγιορείτης Μοναχός Αρσένιος Κοτέα ο Ρουμάνος, οποίος ύβριζε το Εθνικό μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, ονομάζοντάς το είδωλο! 
Απαντήσεις επί της ουσίας δεν αναμένουμε διότι δεν ελάβαμε ποτέ στο παρελθόν, ούτε για όσα μυθώδη και ευφάνταστα αναιρέσαμε με ιστορικές αποδείξεις, στα οποία ακολούθησε απόλυτη σιωπή, ούτε για όσες εργασίες αποδείξαμε ότι ήταν βασιζόμενες στην δημιουργική φαντασία ψυχικώς ταραγμένων Μοναχών, ως ο προαναφερόμενος. Τουλάχιστον ευχόμαστε κάποτε κάποιοι να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνωστες