Κανείς δεν δείχνει ευαισθησία και απέναντι στους Χριστιανούς!
Γράφει ο Αθανάσιος Δέμος
Αρκετά χρόνια τώρα, από τότε που άρχισε η είσοδος χιλιάδων παρανόμων ή νομίμων μεταναστών στη χώρα μας και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, οι νεοταξίτες υπέρμαχοι της πολυπολιτισμικότητας διαμαρτύρονται, γιατί η πολιτεία δεν ανοικοδομεί τεμένη, για να έχουν κατάλληλους χώρους προσευχής, να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.
Η χριστιανοσύνη και ιδιαίτερα η Ορθοδοξία σέβονται όλες τις άλλες θρησκείες. Ουδέποτε συμπεριφέρθηκαν εχθρικά σε αλλοθρήσκους.
Οι Μουσουλμάνοι, όμως, από την πρώτη εμφάνισή τους εκδηλώνουν έχθρα που φθάνει στο μίσος κατά των Χριστιανών. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η λεγόμενη αραβική «άνοιξη», μοιάζει να έχει γίνει βαρύς χειμώνας. Στον αθηναϊκό Τύπο διαβάζουμε φοβερά πράγματα.
Ομάδες φανατικών ισλαμιστών δολοφονούν πιστούς ιερείς, καίνε εκκλησίες και επιδιώκουν να ξεριζώσουν τους χριστιανούς από περιοχές όπου έχουν ρίζες αιώνων.
Στην Αίγυπτο οι Χριστιανοί ζουν σε καθεστώς τρόμου από το 2011. Οι Χριστιανοί κόπτες (το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου) βλέπουν με ανησυχία το καθεστώς του Μόρσι να ισλαμοποιείται όλο και πιο πολύ. Ο νέος κόπτης Πατριάρχης Θεόδωρος Β’ επισημαίνει ότι η κατάσταση στην Αίγυπτο γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τους χριστιανούς. Το καθεστώς Μόρσι απομακρύνει όλους τους κοσμικούς δικαστές του παλαιού καθεστώτος, που ήταν ανεκτικοί απέναντι στις θρησκείες και τοποθετεί φανατικούς. Οι επιθέσεις σε χριστιανικές κοπτικές εκκλησίες με αρκετούς νεκρούς και οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών είναι αρκετά συχνές στη χώρα. Από το 2011 και μετά, οι χριστιανοί ζουν σε καθεστώς φόβου. Ακόμη και η έδρα του Πατριαρχείου των κοπτών, στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, έγινε στόχος επίθεσης. Κάτι που είχε να συμβεί 1.400 χρόνια. Στο τέλος του 2011, περίπου 200.000 κόπτες Αιγύπτιοι είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους.
Στη Σαουδική Αραβία υπάρχουν ένα εκατομμύριο Χριστιανοί όλων των δογμάτων. Όμως, σε όλους αυτούς απαγορεύεται αυστηρώς η άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, ακόμη και σε ιδιωτικό χώρο. Για παράδειγμα ούτε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι επιτρέπεται να έχουν κάποια θρησκευτικά σύμβολα, όπως είναι το εικόνισμα ή η εικόνα ενός αγίου.
Για το σκοπό αυτό γίνονται συχνές αιφνίδιες επισκέψεις της θρησκευτικής αστυνομίας στα σπίτια τους!..
Στο Σουδάν έχουμε δύο χωριστές περιοχές. Το Δημοψήφισμα της 9ης Ιουλίου 2011 είχε σαν αποτέλεσμα το «διαζύγιο» του Βορρά, όπου μένουν Μουσουλμάνοι Άραβες από τον Νότο, όπου μένουν Αφρικανοί Χριστιανοί. Στον Νότιο Κορντοφάν, οι χριστιανοί γίνονται συχνά στόχος αεροπορικών βομβαρδισμών, επιθέσεων αυτοκτονίας και αρπαγών... Περισσότεροι από εβδομήντα πέντε χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους...
Πακιστάν. Στη χώρα αυτή οι χριστιανοί για το παραμικρό βρίσκονται στα δικαστήρια. Στο Πακιστάν όπου οι χριστιανοί αποτελούν μόλις το 1,6% του πληθυσμού, οι νόμοι περί βλασφημίας εις βάρος της μουσουλμανικής θρησκείας αποτελούν πρόσχημα, για να σύρουν τους Χριστιανούς στα δικαστήρια. Το 2010 μέλη μιας χριστιανικής οργάνωσης δέχτηκαν επίθεση εξτρεμιστών ισλαμιστών και πέντε έχασαν τη ζωή τους.
Ιράκ. Από το 2003 οι Χριστιανοί στο Ιράκ βρίσκονται υπό πραγματικό διωγμό. Εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις μέσα σε εκκλησίες, ενώ μισό εκατομμύριο έχει εγκαταλείψει τη χώρα. Τον Οκτώβριο του 2010 έπειτα από μπαράζ επιθέσεων από την «Αλ Κάιντα» εναντίον χριστιανών, σημειώθηκε μεγάλο κύμα φυγής. Πριν από το 2003, οι χριστιανοί υπολογίζονταν σε ενάμισυ εκατομμύριο. Σήμερα, φθάνουν μετά βίας τους 500.000. Μεταξύ του 2033 και του 2012, περίπου 900 χριστιανοί δολοφονήθηκαν, ενώ 200 έπεσαν θύματα απαγωγής.
Συρία. Ορθόδοξοι, καθολικοί και Σύροι ιακωβίτες βιώνουν τον θάνατο και τη βία σχεδόν καθημερινά από τους φανατικούς σαλαφιστές και άλλους τζιχαντιστές που πολεμούν στο πλευρό των ισλαμιστών ανταρτών.
Η Συρία έχει μία από τις πιο παλιές χριστιανικές κοινότητες στην ευρύτερη Μέση Ανατολή αλλά και στον κόσμο. Οι Χριστιανοί της Συρίας αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας και οι περισσότεροι είναι Ορθόδοξοι, που χωρίζονται στους ελληνορθόδοξους και τους ιακωβίτες. Σήμερα, οι μαρτυρίες για διωγμούς των Χριστιανών είναι καθημερινές. Μέχρι σήμερα, πάνω από 138.000 Χριστιανοί έχουν εκδιωχθεί από τις εστίες τους. Οι ελληνορθόδοξοι της Συρίας θεωρούνταν πάντοτε ξένο σώμα από τους Σύρους μουσουλμάνους από τους Σύρους μουσουλμάνους που δεν τους θεώρησαν ποτέ Άραβες. Το μίσος τους παλαιότερα ξέσπασε σε ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Σαράντα χιλιόμετρα έξω από το Χαλέπι υπήρχε ο ναός του Αγίου Συμεών του Στυλίτη, ο οποίος ήταν ένας από τους καλύτερους της Ορθοδοξίας. Εκεί ξέσπασε όλο το μίσος των μουσουλμάνων και τον κατέστρεψαν. Κι όμως, από τα ερείπια που έμειναν εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι ήταν εξαίρετο αρχιτεκτόνημα.
Η απαγωγή δύο Ορθοδόξων ιεραρχών στο Χαλέπι της Συρίας έφερε για μια ακόμη φορά στη διεθνή επικαιρότητα την διαρκή σταύρωση των χριστιανών στη Μ. Ανατολή. Η απαγωγή των δύο ιεραρχών στοχεύει στο να φοβίσουν τους χριστιανούς να φύγουν. Είναι καιρός ο δυτικός κόσμος να πάψει να περιφρονεί στο όνομα της δήθεν «προοδευτικότητας», τις χριστιανικές του ρίζες. Ο Χριστιανισμός είναι μέρος της δυτικής ταυτότητας. Και οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής είναι μέρος αυτής της πολιτισμικής έκφρασης της Δύσης.
Αλλά, εκτός από τους αλλοθρήσκους έχουμε διώξεις και εντός της Ευρώπης. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ έχει κηρύξει πόλεμο σε βάρος του Χριστιανισμού και των αξιών που αυτός πρεσβεύει. Πρώτο δείγμα η καθιέρωση του «γάμου» μεταξύ ομοφυλοφίλων και της δυνατότητας εκ μέρους τους να υιοθετήσουν παιδιά. Αποφάσισε η Κυβέρνησή του την απομάκρυνση από τα σχολεία κάθε χριστιανικού μηνύματος ακόμη και νύξης.
Οι Γάλλοι, που δεν αποδέχονται τις αντιχριστιανικές αποφάσεις του Προέδρου Ολάντ και που φαίνεται πως είναι πολλά εκατομμύρια, συνεχίζουν τις ανοιχτές διαμαρτυρίες του σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ εκπρόσωποί τους προσέφυγαν για ακύρωση του ψηφισθέντος νόμου στο Γαλλικό Συνταγματικό Δικαστήριο, καθώς και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Στη Νιγηρία πρόσφατα κατέστρεψαν εβδομήντα χριστιανικούς ναούς. Οι χριστιανοί στη Νιγηρία αποτελούν το 40% του πληθυσμού και ο χριστιανικός Νότος βρίσκεται συνεχώς στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου με τον ισλαμικό Βορρά. Οι χριστιανικές εκκλησίες της χώρας αποτελούν συχνό στόχο των ισλαμιστών και οι νεκροί χριστιανοί είναι χιλιάδες τα τελευταία χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 2012 κάηκαν ζωντανοί πάνω από 600 χριστιανοί. Οι χριστιανοί γίνονται στόχος στα σπίτια τους, στις δουλειές τους, στα χωράφια τους. Τον Φεβρουάριο 2013, θύμα των απαγωγέων ισλαμιστών έπεσε και ένας Έλληνας πολίτης, που είχε απαχθεί μαζί με έξι πολίτες άλλων χωρών.
Στην Ελλάδα, όμως, είμαστε δέσμιοι διαφόρων «ευαίσθητων» υπερασπιστών «του δίκιου του μετανάστη». Μένει κανείς έκθαμβος με το μίσος που έχει καταλάβει τις ψυχές εκείνων που νομίζουν ότι είναι οι θεματοφύλακες της κοινωνικής δικαιοσύνης και οι άγγελοι της ευαισθησίας.
Πρόσφατα η ποιήτρια Κική Δημουλά είπε ότι θα ήθελε, όπως παλιά, να βγαίνει από το διαμέρισμά της, στα ογδονταδύο χρόνια της, και να πηγαίνει στο παρκάκι, να κάθεται στο παγκάκι να αναπνέει, ενώ τώρα το παρκάκι είναι γεμάτο από μετανάστες και πρέπει όλοι μαζί να μοιραστούν το χώρο.
Η γυναίκα δεν είπε λέξη εναντίον των μεταναστών. Απλώς μίλησε για το γεγονός ότι δεν βρίσκει θέση στα παγκάκια του πάρκου. Κι όμως, με ένα βαθύ μίσος διέστρεψαν κάποιοι όσα είπε και έμεινε ανυπεράσπιστη ενώπιον εκείνων που σηκώνουν εύκολα την πέτρα του αναθέματος. Αλλά βρισκόμαστε τώρα απέναντι στη σκληρότερη μορφή του φασισμού που καταδικάζει εκείνον που εκφράζεται διαφορετικά από τους άλλους.
Με τέτοιες συμπεριφορές ευτελίζουμε την πατρίδα μας και κάνουμε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι. Το χειρότερο και επικίνδυνο όμως είναι αν αδιαφορήσουμε για όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω. Τότε θα καταλάβουμε ότι στα θεμέλια της χώρας βάλαμε βόμβα μεγατόνων. Τότε, που τα άγρια θα διώχνουν τα ήμερα, εμείς δεν θα ζούμε. Οι κατάρες των απογόνων μας θα ταράζουν τον αιώνιο ύπνο μας...
Πηγή: Κατάνυξις